Cum pregăteşte PNL demiterea prefectului Capitalei şi înlocuirea lui cu Traian Berbeceanu

Cum pregăteşte PNL demiterea prefectului Capitalei şi înlocuirea lui cu Traian Berbeceanu

Încă de ieri se vorbeşte că prefectul Capitalei ar urma să fie demis, după bâlbele incredibile din ultimele zile. Însuşi preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj legat de greşelile acestuia, în conferinţa de aseară de la Cotroceni.

Surse politice au declarat pentru SpotMedia.ro, luni seara, că viitorul prefect va fi Traian Berbeceanu, care este acum șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Pentru a deveni prefect, însă, Berbeceanu trebuie să facă parte din corpul funcţionarilor publici. Acest lucru se pare că s-a rezolvat deja azi, când a fost angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, aşa cum transmit surse politice, pentru News.ro.

ADVERTISING

Numirea ca prefect trebuie aprobată prin HG, într-o şedinţă de guvern, iar prima va avea loc joi.

Ministrul de Interne a declarat tot ieri că la nivelul MAI a dispus „o evaluare a activităţii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”. Pe aceeaşi idee, a mers ieri în declaraţii şi premierul Ludovic Orban.

Reacţia lui Orban după ce prefectul Capitalei nu știa, la 10 ore de la bilanț, câte cazuri noi de Covid sunt în București, pentru că a fost la shopping

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat şi el că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Iohannis spune că nu e haos în învățământ, dar că sunt probleme mai mari decât lipsa tabletelor. Pentru prefectul Capitalei cere urmări, dar nu știe dacă chiar demisia

Traian Berbeceanu este fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. S-a făcut remarcat după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara.

ADVERTISING

Traian Berbeceanu și medicul Marius Blendea s-au înscris în PNL. Chirurgul a trecut prin PSD și a fost candidat ProRomânia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇