Cristian Ghinea: Salariile mari din minister au atras și oameni cu pile

Cristian Ghinea: Salariile mari din minister au atras și oameni cu pile

În Ministerul Fondurilor Europene sunt oameni plătiți mai bine decât ministrul și sunt cazuri în care salariile mari ajung la ”oameni cu pile”, afirmă chiar ministrul Cristian Ghinea.

Ghinea a dezvăluit că în minister sunt directori care au salarii mai mari decât ministrul, dar şi că sunt salarii de până la 9.000 de lei pentru angajaţii care au „un nivel de expertiză”.

Noul ministru al Fondurilor Europene a anunțat și că vrea să facă  „o restructurare a întregului minister”, care se va finaliza „în câteva luni”.

ADVERTISING

„Estimez că în câteva luni voi finaliza procesul de restructurare şi de profesionalizare a întregului minister, neînsemnând că acum nu e profesionist.

Este o rezervaţie, în bine, administrativă în România. Asta a fost logica creării acestui minister: S-a zis (...) ”Dom-le, administraţia obişnuită a eşuat, facem un fel de rezervaţie unde îi ducem pe cei mai buni le dăm şi spor de fonduri europene şi îi lăsăm să cheltuiască”.

Sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul, pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe.

ADVERTISING

Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9000 de lei, iar directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă, dar efectul pervers este şi că şi au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult. Şi atunci, rezervaţia de performanţă care trebuia să fie MFE-ul atunci când a fost creat nu mai este chiar rezervaţie, vă spun sincer.

Dar nu vreau colegii mei, care se uită la mine, să creadă că îi beştelesc aşa... pentru că nu aşa se face performanţă. Sunt oameni foarte buni acolo, aşa cum sunt oameni care nu ar avea ce să caute într-o rezervaţie de performanţă. Dar nu am venit acolo să zic: tu, tu, tu ieşi afară! Am venit să pun pe roate”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

ADVERTISING

Întrebat dacă se va face o restructurare de personal, ministrul a răspuns că restructurarea va viza întregul minister. 

„Nu a personalului, va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare, unde am prins şi schimbarea numelui pentru că am vrut să dau o perspectivă dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat acesta.

Noul ministru al Fondurilor Europene a relatat și o discuţie „francă” cu predecesorul său, Marcel Boloş, în care i-a spus „în faţă, direct” ce avea de spus şi că acesta este supărat pe el.

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro

Once a loser în America, nu mai ai cale de întoarcere. Cum a ajuns Trump în câteva ore nomina odiosa, de care se leapădă toți și unde e capcana pentru democrați – Interviu video

De la deznădejde la speranță, prin luptă

Campania de neîncredere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇