Costel Alexe a fost pus oficial sub acuzare de DNA: Sunt nevinovat, dar mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași

Costel Alexe a fost pus oficial sub acuzare de DNA: Sunt nevinovat, dar mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași

Costel Alexe a anunțat că, marți, a fost informat că în dosarul de corupție care îl vizează a primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Informația a fost transmisă oficial și de DNA, miercuri.

În aceste condiții, deși susține că este nevinovat, Costel Alexe, acuzat de  luare de mită şi instigare la delapidare, a transmis că se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași. Totuși, el rămâne președintele Consiliului Județean, funcţie în care a fost ales.

„Sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași”, a transmis el într-un comunicat de presă remis miercuri SpotMedia.ro.

ADVERTISING

El a precizat că Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în Opoziție și că el personal a susținut lupta împotriva corupției, a promovat integritatea în activitatea sa politică și că așa va proceda și de acum înainte.

"Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal”, a mai spus el.

Pe de altă parte, el a punctat că va continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și „voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine”.

Acuzaţiile DNA şi reacţia lui Iohannis

DNA a transmis, miercuri, că Alexe și încă o persoană din dosar au fost inculpați și plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Cei doi au interdicția de a părăsi țara și de a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu anumite persoane, menționate în ordonanță.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, despre cazurile Costel Alexe și Mihai Chirica, la rândul său, inculpat într-un dosar legat de concesionarea unui teren și care este deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu într-un alt dosar.

"Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL. Dacă n-o va face în următoarele zile, voi avea o discuție pe această speță", a declarat Klaus Iohannis, marți, într-o conferință de presă, întrebat cum comentează subiectul dosarelor penale ale liderilor PNL Iași.

Amintim că DNA susține că, în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ”ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Procurorii mai spun că cele 22 tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite pe 23 aprilie 2020 și pe 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇