Clotilde Armand a vrut să depună plângere penală împotriva președintelui AEP, dar a ajuns după program

Clotilde Armand a vrut să depună plângere penală împotriva președintelui AEP, dar a ajuns după program

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută victoria cu George Tuţă, candidatul PSD-PNL, a anunţat că depune o plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, „pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale”.

Însă Clotilde Armand nu a depus plângerea pentru că a venit la Parchetul General după program. Ea va reveni miercuri.

Armand a mai spus că are poze cu reprezentanţi de la PSD care umblau în saci la Biroul Electoral de sector, însă a adăugat că jandarmii au obligat persoanele respective să şteargă pozele, fiindcă „au filmat şi au văzut cum candidaţii PSD umblau în saci”,

ADVERTISING

"Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Ce se întâmplă e o pată neagră asupra democraţiei din România.

Trebuie să fie neapărat renumărate un număr destul de mare de secţii de votare, pentru că ce găsim nu corespunde cu realitatea cu care s-au confruntat membrii comisiei de votare.

Am găsit nereguli care nu s-au văzut până acum, pentru că aceste alegeri au fost profund viciate în modul lor de organizare. Acesta este mesajul meu.

ADVERTISING

Eu nu am nicio problemă să recunosc un rezultat, absolut nicio problemă, dar vreau ca aceste alegeri să fie corecte. Dacă alegerile sunt fraudate, atunci de ce ne ducem la vot?”, a afirmat Clotilde Armand, la Parchet, după ce a depus plângerea penală.

"Se dau indicaţii pe linie politică ca procesele - verbale din mai multe secţii cu problemă să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor. Această comasare produsă de PNL PSD a dus la un volum crescut de muncă în secţiile de votare. Pe fondul oboselii, au loc multe nereguli şi falsuri şi au permis fraude electorale.

ADVERTISING

Procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe din cauza oboselii şi a caniculei, iar sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi au fost păzite peste noapte de jandarmi. Acest haos generalizat a fost patronat de Toni Greblă", a scris edilul Armand, marţi, pe Facebook.

Clotilde Armand a adăugat că preşedintele AEP trebuie să-şi asume faptul că nu a fost în stare să organizeze aceste alegeri şi să-şi depună demisia.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în alegeri cu candidatul PSD – PNL George Tuţă, a anunţat marţi dimineață că a depus o cerere de renumărare a voturilor.

Totodată, ea spune că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇