Ciucă și Ciolacu au dus, cu alai, lista la Greblă. Doar 3 femei pe locurile eligibile ale PSD-PNL (Galerie foto)

Ciucă și Ciolacu au dus, cu alai, lista la Greblă. Doar 3 femei pe locurile eligibile ale PSD-PNL (Galerie foto)

Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, lista comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, din 9 iunie.

Liderii celor două formaţiuni s-au dus cu alţi membri de vază şi un alai de susţinători la BEC, unde au fost întâmpinaţi de şeful AEP, Toni Greblă.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au ţinut fiecare discurs şi au făcut trimitere la ideea de stabilitate şi de continuitate în atragerea de fonduri europene şi în demersurile României pentru intrarea în Schengen, în OECD şi pentru ridicarea vizelor pentru românii care vor să intre în SUA.

ADVERTISING

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat despre numărul femeilor de pe listele alianței.

„Avem o creștere, nu este creșterea pe care am dorit-o, s-a făcut un pas înainte, acestea au fost propunerile făcute de la filiale, de la filiale s-a ajuns la regiune. Am reușit să avem doamne de la ambele partide pe locurile eligibile”, a declarat Nicolae Ciucă.

„PSD a venit cu mai multe doamne în Guvernul României. Ne-am completat unii pe alți, la fel am făcut și la europarlamentare”, a completat liderul PSD, Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe primele 10 poziții ale listei comune PSD-PNL sunt Gabriela Firea, Maria Grapini și Adina Vălean.

Cei doi lideri au fost întrebaţi dacă PSD şi PNL vor avea liste comune şi pentru alegerile parlamentare şi candidat comun la alegerile prezidenţiale, având în vedere că au împreună un sediu de campanie, care este fostul sediu al USL. 

”Am fost la acel sediu pentru că era singurul sediu liber. Aşteptăm să vedem care va fi decizia şi votul de încredere pe care îl vom primi de la români. Ulterior, după 10 iunie, vom lua o decizie. Acum, în sediul de lângă Arcul de Triunf, funcţionează alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

ADVERTISING

“Cel mai important lucru este votul românilor. După votul românilor vom vedea dacă această alianţă electorală se va transforma într-o alianţă politică. Cu certitudine, pe data de 10 iunie vom avea o şedinţă de coaliţie”, a transmis şi Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇