Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la alegerile locale: Vom învinge alianța malefică PNL-PSD

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la alegerile locale: Vom învinge alianța malefică PNL-PSD

Liderii partidelor din Alianța Dreapta Unită, USR, PMP și Forța Dreptei, au anunțat miercuri că vor avea liste comune și la alegerile locale, nu numai la cele europarlamentare.

”S-au finalizat negocierile în cadrul Alianţei Dreapta Unită şi românii ne vor găsi şi pe buletinele de vot pentru locale, în plus faţă de cel pentru europarlamentare. Avem candidaţi comuni, bineînţeles primari în funcţie, dar şi candidaţi la primării sau consilii locale foarte buni care vor învinge alianţa malefică PNL-PSD”, a anunţat liderul USR Cătălin Drulă într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Drulă a mai declarat că în ciuda faptului că PSD a contestat Alianţa Dreapta Unită şi a tuturor obstacolelor din partea AEP, cele trei partide vor candida împreună şi la locale şi la alegerile europarlamentare.

”Planul lor diabolic de a închide democraţia din România, al comasaţilor de la PSD şi PNL, poate fi stricat şi ne putem lua viitorul înapoi dacă ieşim la vot şi votăm dreapta unită. Ei se bazează pe nişte calcule meschine”, a completat liderul USR.

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a spus că negocierile au fost complexe.

ADVERTISING

”Vom avea bătălie pentru 40.000 de consilieri locale, 41 de funcţii de preşedinţi de consiliu judeţean, 1.338 de consilieri judeţeni şi peste 3.180 de primari. Nu a fost simplu acest exerciţiu politic prin care am trecut în ultimele săptămâni. Personal, am conştiinţa împăcată că am luat cele mai bune decizii”, a spus Tomac.

Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei, a somat Curtea Constituţională să acorde celeritate şi să judece excepţiile de neconstituţionalitate pe care le-au ridicat la ÎCCJ şi pe care două complete le-au considerat întemeiate pe Ordonanţa comasării alegerilor.

ADVERTISING

”Tragem un semnal de alarmă extrem de serios, pentru că riscăm ca toate alegerile să se desfăşoare în baza unui act normativ despre care noi ştim sigur că este neconstituţional dar despre care CCR are obligaţia a se exprima în cel mai scurt timp, înainte de demararea campaniei electorale, mai ales pentru alegerile locale”, a spus liderul Forţa Dreptei.

Ludovic Orban a precizat că au luat decizia să intre în aceste alegeri organizate în baza unei Ordonanţe neconstituţionale, pentru că nu pot lăsa ”vătafii, vechilii, satrapii, baronii roşi şi galbeni să îşi bată joc de fiecare judeţ şi comunitate locală, de drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇