Ciucă nu exclude ca și România să fie lovită de o rachetă, ca Polonia

Ciucă nu exclude ca și România să fie lovită de o rachetă, ca Polonia

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în Maramureş, după evenimentul din Polonia, în care două rachete din zona Ucrainei au căzut la graniţă, că România este o ţară sigură dar „nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia”.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre incidentul de la graniţa Poloniei, unde au căzut două rachete din zona Ucrainei şi dacă ţara noastră se gândeşte să ia măsuri suplimentare în judeţele de graniţă:

„În acest moment este o situaţie care încă are un efect emoţional şi este normal să fie aşa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ţine efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naţionale şi nu aş vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză. Partea aceasta de siguranţă, eu pot să vă spun că, aşa cum de fiecare dată am avut posibilitatea şi acum susţin că, prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului, împreună cu aliaţii, nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente”, a afirmat premierul. 

ADVERTISING

Şeful Executivului a dat asigurări că „România este o ţară sigură”.

„Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat este greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situaţie, este imposibil”, a precizat premierul Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă a participat  la ceremonia de semnarea a Contractului de finanţare pentru extinderea şi modernizarea terminalului pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇