Ciucă: Ne așteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-și asume bărbătește

Ciucă: Ne așteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-și asume bărbătește

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că membrii partidului nu se aşteptau la atacurile şi criticile venite dinspre liderii PSD la Congresul social-democraţilor.

El a explicat că ieşirile publice ale unora dintre liderii liberali în urma criticilor PSD au fost ”o reacţie naturală” şi nu o solicitare venită de la conducerea PNL.

”Toată această retorică a început sâmbăta trecută, când ne aşteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Din păcate, am putut să vedem că tema centrală a Congresului a fost legată de cum să îşi atace partenerul de coaliţie.

Din punctul meu de vedere, ar fi foarte simplu să venim şi să intrăm într-o spirală a acestor replici care, până la urmă, nu ajută la nimic şi nu ajută pe nimeni pentru că oamenii care se uită la noi şi care au aşteptări de la noi nu mai ştiu ce să înţeleagă”, a declarat Nicolae Ciucă, luni seară, la Antena 3.

ADVERTISING

El a adăugat că românii nu aşteaptă ”jigniri” sau ”cuvinte nepotrivite” de la partidele care formează coaliţia de guvernare.

”Nu asta aşteaptă românii de la noi şi nu am început noi. Mă aşteptam, la acest Congres, să vedem teme cât se poate de serioase şi bine argumentate legate de proiecţiile viitoare”, a subliniat Ciucă.

ADVERTISING

”O să avem BPN joi, să discutăm acest aspect în forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. Inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. (…) Mai presus de mine, mai presus de Marcel Ciolacu, mai presus de PNL şi mai presus de PSD sau de oricare partid trebuie să fie cetăţeanul român, trebuie să fie România”, a menţionat Nicolae Ciucă.

PNL nu va dezerta de la guvernare

De asemenea, Ciucă afirmă că formaţiunea consideră că datoria sa este să continue guvernarea, indiferent de ce se întâmplă, în coaliţia cu PSD.

”Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare”, susţine liderul liberal, el cerându-le partenerilor de coaliţie ca, ”dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună”.

ADVERTISING

”Îmi place că, odată la ceva timp, când are loc câte o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Ca atare, ceea ce trebuie scos în evidenţă şi ceea ce doresc să scot în evidenţă în acest moment este faptul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a subliniat că el şi miniştrii partidului nu vor renunţa la guvernare.

”Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect, şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decenţă, de onestitate, de tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul coaliţiei”, a adăugat Ciucă.

Preşedintele PNL este de părere că ”se poate desfăşura şi actul de guvernare, se poate derula şi o campanie prezidenţială în limitele de decenţă acceptate”.

Întrebat dacă se poate rupe coaliţia până la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: ”Eu îmi doresc să nu, am spus-o şi o repet, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare”.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembie şi a precizat că nu vede în viitor altă coaliţie decât cu Partidul Naţional Liberal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇