Ciucă l-a certat pe Cîmpeanu pentru declarațiile despre școli cu WC în fundul curții

Ciucă l-a certat pe Cîmpeanu pentru declarațiile despre școli cu WC în fundul curții

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că nu mai trebuie să existe grupuri sanitare în curtea şcolii în România anului 2024 şi a adăugat că i-a atras atenţia ministrului Sorin Cîmpeanu asupra declaraţiei sale potrivit căreia ar fi o problemă exagerată, iar „toaleta în curte de calitatea educaţiei”.

„Am avut această discuţie (cu ministrul Sorin Cîmpeanu – n.red.). Calitatea educaţiei depinde de la tot ceea ce se întâmplă, de la educaţia pe care o primim fiecare în familie, de la educaţia pe care o primim în mediul în care ne desfăşurăm activitatea şi cel mai important de la momentul în care intrăm pe poarta şcolii până revenim la familie. Ca atare, ce se întâmplă în interiorul unei şcoli reprezintă elemente de contribuţie la educarea fiecăruia dintre noi.

ADVERTISING

De aceea am insistat, iar timpul pe care l-am stabilit, domnul ministru s-a angajat ulterior că vine cu planul mai devreme, vreau să vină cu planul mai devreme. Acest lucru nu trebuie să mai existe în România anului 2024. Mi se pare absolut incredibil. Nu putem să mergem undeva şi să discutăm despre acest aspect al existenţei grupurilor sanitare în curtea şcolii, fără apă curentă şi tot ceea ce trebuie să existe”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat la finalul BPN al PNL de miercuri cum vede declaraţia lui Sorin Cîmpeanu despre acest subiect.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Dacă vrem ca generaţia viitoare să aibă un minimum de recunoştinţă faţă de noi, atunci trebuie să facem tot ceea ce este obligatoriu să facem pentru ei. Aşa cum le-am cerut şi ieri în videoconferinţă, dacă un copil nu are mijloc de transport şi nu poate să se deplaseze la şcoală, autoritatea locală, şi dacă nu poate autoritatea locală, atunci cea centrală, trebuie să îi asigure deplasarea de acasă până la şcoală. Nu putem să lăsăm copiii să nu beneficieze de dreptul la educaţie”, a completat Ciucă.

ADVERTISING

Întrebat dacă i-a atras atenţia ministrului Cîmpeanu cu privire la declaraţia sa, premierul a răspuns scurt: „Da”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre problema wc-urilor din curtea şcolilor, că este „o problemă exagerată” şi că „trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei”.

„Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în aceste şcoli, cred că este o dovadă”, a mai spus ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇