Ciucă îşi ceartă miniştrii pentru jaloane și ținte neîndeplinite din PNRR. Ghinea: Mai grav e altceva

Ciucă îşi ceartă miniştrii pentru jaloane și ținte neîndeplinite din PNRR. Ghinea: Mai grav e altceva

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis miniștrilor, miercuri, în şedinţa de guvern, că încă sunt jaloane și ținte din PNRR neîndeplinite, deși acestea trebuiau aprobate până pe 15 septembrie.

„Am anunțat, atunci când am aprobat la finele lunii iulie, ultimele jaloane și ținte din PNRR, că pentru trimestrul 3 data la care vom aproba aceste jaloane și ținte va fi 15 septembrie. Mâine (joi – n.red.) este data de 15 septembrie și sunt deja o parte din jaloane și ținte neîndeplinite. Am înțeles că au fost și sunt în continuare așteptate aspectele necesare a fi coordonate cu Comisia, care nu au venit”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Următoarea ședință a Executivului va avea loc vineri.

„Vreau să vă spun cât se poate de clar, următoarea ședință de guvern va fi una online, vineri, în care vom aproba jaloanele și țintele care vin coordonate și discutate cu Comisia. Ultima ședință de guvern până la care aveți de rezolvat această problemă este cea de săptămâna viitoare, 21”, le-a dat premierul un ultimatum miniştrilor săi.

În replică, fostul ministru USR Cristian Ghinea, care a negociat cu Bruxelles-ul ţintele din PNRR, spune că mai grav este că miniştrii "mai au de lucrat la jaloane de la începutul anului, cele pe care ar trebui să facă a doua cerere de plată, acum, în octombrie."

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Ciucă îi ceartă pe miniștri în ședință de guvern că nu și-au făcut jaloanele din PNRR până pe 15 septembrie, așa cum le-a cerut el acum două luni și jumătate. E vorba de jaloanele cu termen la final de septembrie.

Ciucă anunță că îi scoate vineri la tablă, într-o ședință online, să dea raportul. Este ca în bancul cu țăranul care își duce gloaba la târg: vrea doar să-i facă de râs", scrie Cristian Ghinea pe Facebook.

Fostul ministru urmăreşte evoluţia PNRR şi spune că doar se târâie:

"De când a început PNRR, Guvernul face mereu ședințe în ultima zi de dinainte de termenul limită ca să aprobe niște jaloane. Nu le-au închis niciodată pe toate la timp. Am mai spus, PNRR se târâie, și încă nu au venit reformele importante. Imediat, până la finalul anului, avem reforma pensiilor speciale.

ADVERTISING

Sunteți în întârziere, puneți mâna la muncă!"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇