Guvernul vrea să dea 2 miliarde de lei pentru un spital nou MAI, într-o zonă de lux a Capitalei. Majoritatea banilor vine de la buget, nu din PNRR

Guvernul vrea să dea 2 miliarde de lei pentru un spital nou MAI, într-o zonă de lux a Capitalei. Majoritatea banilor vine de la buget, nu din PNRR

Guvernul Ciucă a aprobat, în şedinţa de miercuri, condiţiile tehnice pentru construirea unui nou spital al Ministerului de Interne, având în vedere clădirea veche şi impropie în care îşi are acum sediul Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti.

Executivul a aprobat o valoare totală a investiţiei de 2,04 miliarde de lei, cu TVA (adică mai mult de 400 de milioane de euro), iar durata de execuţie este de 36 de luni.

Potrivit hotărârii de guvern de azi, noul spital MAI va fi tot în Bucureşti, dar pe Aleea Privighetorilor nr. 1A din Sectorul 1.

ADVERTISING

Ministrul Alexandru Rafila a confirmat pentru SpotMedia.ro că mai mult de jumătate din această sumă va fi acoperită din bani de la bugetul MAI şi doar maximum 170 de milioane de euro va fi finanţare prin PNRR.

Aşadar, angajaţii şi pensionarii speciali ai MAI vor avea parte de un spital nou-nouţ, într-o zonă de lux a Capitalei, plătit din banii tuturor.

Spitalul va avea 400 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, 40 de paturi în regim de spitalizare de zi şi 50 pentru anestezie şi terapie intensivă, precum şi o unitate pentru primirea urgenţelor (UPU).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇