Ciucă intervine în scandalul "mitocanul": Nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii pe alții

Ciucă intervine în scandalul "mitocanul": Nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii pe alții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat joi, la sediul partidului, tensiunile din interiorul coaliţiei în urma declaraţiilor recente venite din ambele partide, el arătând că ”nu sunt într-o situaţie în care să se suporte sau să nu se suporte unii pe alţii” şi că respectul trebuie să fie reciproc.

Amintim că premierul Ciolacu a spus despre Rareş Bogdan că este mitocan, iar europarlamentarul l-a comparat pe liderul PSD cu Ion Iliescu, spunând că „are în ADN ura faţă de societatea civilă”.

”Nu este normală niciun fel de astfel de discuţie într-o coaliţie. O coaliţie trebuie să se bazeze pe respect între parteneri şi atunci respectul se concretizează şi în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spaţiul public”, a spus preşedintele PNL despre schimbul de replici între Rareş Bogdan şi premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat despre declaraţia lui Ciolacu, potrivit căreia Rareş Bogdan nu ar trebui să mai participe la şedinţele coaliţiei, Ciucă a replicat: ”Respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă”.

”Eu sunt convins că, aşa cum am găsit soluţii până acum şi am înţeles că mai presus de orice astfel de reacţie personală şi orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm şi să asigurăm stabilitatea ţării, să putem să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul, să avem o construcţie bugetară pentru anul 2024, aşa cum s-a asumat în coaliţie, şi atunci ne trebuie linişte şi trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem”, a completat Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Întrebat dacă se pune problema ieşirii de la guvernare a PNL, fostul premier a spus: ”Tocmai am vorbit despre seriozitatea responsabilităţii actului de guvernare. Actul de guvernare în momentul de faţă este între două partide, PNL şi PSD, ca atare ambele partide trebuie să îşi asume menţinerea stabilităţii coaliţiei şi guvernarea ţării. Nu ne putem permite să destabilizăm situaţia politică a ţării, pentru că, odată cu o astfel de situaţie, se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi”.

ADVERTISING

Preşedintele PNL a confirmat că a vorbit cu premierul Marcel Ciolacu după acest scandal. ”Imaginea coaliţiei este afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide, în sensul în care ieşim în spaţiul public cu subiecte absolut marginale faţă de ceea ce avem noi de făcut”, a comentat Ciucă.

El a fost întrebat şi cum comentează afirmaţia lui Rareş Bogdan că atmosfera în coaliţie a devenit una insuportabilă pentru PNL.

”Aici este absolut obligatoriu să înţelegem că nu suntem într-o situaţie în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii pe alţii. Ne-am asumat să facem acest construct politic, mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD, să producem un dezechilibru politic în acest moment”, a afirmat Ciucă.

În context, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău consideră că este momentul ca liberalii să scoată PSD de la guvernare. El crede că premierul Marcel Ciolacu a devenit „adversarul electoratului liberal” și chiar al PNL, iar unii din conducerea partidului nu au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul alegătorilor, care ar putea fi fatală la alegeri. Detalii AICI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇