Ciucă, despre decizia amânată pe comasare: Orice prelungire dincolo de vineri e inoportună și nu mai are niciun rost să mai discutăm

Ciucă, despre decizia amânată pe comasare: Orice prelungire dincolo de vineri e inoportună și nu mai are niciun rost să mai discutăm

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, consideră că orice prelungire a discuţiilor despre comasarea alegerilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun rost.

Fostul premier a fost întrebat la Senat cât timp mai are coaliţia să ia o decizie în privinţa comasării alegerilor şi dacă vor exista şi alte întâlniri, după cea de vineri.

”Eu cred că orice prelungire dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm, pentru că, pe de o parte, ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp şi, până la urmă, trebuie să vedem care sunt şi celelalte probleme care trebuie rezolvate”, a spus Ciucă.

ADVERTISING

Liderul liberal a menţionat că, în istoria alegerilor, partidele mainstream din România nu au putut să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

”Consider că este absolut normal, pentru ca cetăţenii să poată să vină la vot, nu pe ceva dinainte stabilit, ci să lăsăm electoratul să decidă”, a spus Ciucă.

Întrebat despre şedinţa PNL de marţi seară, Nicolae Ciucă a precizat că nu există pe ordinea de zi de astăzi subiectul comasării alegerilor, ci doar măsuri organizatorice interne.

”Neîncheindu-se negocierile, există o profilare pentru ordinea de zi a Consiliului şi atunci poate exista o astfel de decizie”, a adăugat Ciucă.

ADVERTISING

Preşedintele PNL a spus că în coaliţie conveniseră să ia o decizie şi "neluându-se, s-a amânat”.

”Acesta este procesul de negociere şi trebuie să mergem cu el până la capăt şi să anunţăm decizia finală”, a afirmat Ciucă.

Despre posibile tensiuni în coaliţie, pe această temă, Ciucă a răspuns:

”Eu consider că suntem oameni responsabili. (..) Ne asumăm fiecare să urmăm cursul în această jumătate de an electorală, ca atare mai abitir este nevoie de stabilitatea coaliţiei şi de derularea programului de guvernare”.

ADVERTISING

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, că discuţiile în coaliţie nu s-au blocat, fiind luate mai multe decizii în ultima întâlnire, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza ”specificului fiecăruia”. În plus, premierul afirmă că s-ar putea ca suprapunerea mai multor alegeri mai mult să încurce decât să ajute, însă AEP face o analiză în acest moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇