Cîţu susţine că ridicarea pragului de impunere a unor restricţii nu are nicio legătură cu Congresul PNL

Cîţu susţine că ridicarea pragului de impunere a unor restricţii nu are nicio legătură cu Congresul PNL

Premierul Florin Cîţu a respins, joi seară, acuzaţiile USR şi PSD conform cărora ar fi ţinut cont doar de organizarea Congresului PNL când a modificat măsurile de combatere a pandemiei şi a ridicat pragurile pentru aplicarea unor restricţii. ”Dacă aceasta este interpretarea, este clar că cei de la USR se alătură celor de la PSD care anul trecut au criticat toată campania de vaccinare”, consideră prim-ministrul.

”Dacă cineva este vaccinat, nu ar trebui să i se restricţioneze circulaţia pe timpul nopţii. Dacă îi dăm voie să iasă din casă cu o declaraţie pe proprie răspundere, de ce să nu iasă şi cu un certificat de vaccinare? Aici nu văd nicio problemă şi nu cred că pot să fiu criticat pentru aşa ceva sau că are legătură cu Congresul PNL care nu se va ţine noaptea”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară, la Digi 24, referindu-se la acuzaţiile PSD şi USR PLUS.  

ADVERTISING

El a menţionat că ”nu are nicio legătură” congresul liberalilor cu restricţiile pentru că acest congres ”este doar un weekend”.

”De la patru la mie la şase la mie am făcut-o pentru agenţii economici, peste patru la mie, dacă vă aduceţi aminte, era vorba să se închidă, în week-end magazinele la ora 18:00. Nu sunt de acord. Acum avem vaccin, avem certificat verde, vreau să rămână deschise”, mai susţine prim-ministrul.  

El consideră că USR PLUS şi PSD, care îl critică pe subiectul modificărilor legislative pe tema pandemiei, ”este clar” că ”nu înţeleg”. 

ADVERTISING

”Eu văd altceva aici: dacă aceasta este interpretarea este clar că cei de la USR se alătură celor de la PSD care anul trecut au criticat toată campania de vaccinare şi sunt împotriva românilor care au activităţi economice. Este clar că cei de la USR acum ne spun că ei vor să închidă magazinele la ora 18:00, vor să aibă carantină noaptea şi să nu iasă cei vaccinaţi, să nu poată să beneficieze lucrul acesta, că au fost vaccinaţi.

Deci dacă asta este, mie mi se pare că USR este foarte aproape, e clar, de PSD dar şi de AUR, pentru că altfel nu-mi dau seama cum ar fi să vrei să închizi aceste supermarketuri la ora 18:00. Mi se pare o nebunie, când avem vaccin, avem certificat verde. Dar vedeţi cum se alătură PSD - USR, natural se creează această alianţă în opoziţie”, a adăugat Florin Cîțu.  

ADVERTISING

Acesta a criticat USR pentru faptul că l-au chemat în Parlament  

”Să vii să mă acuzi pe mine, să mă chemi în Parlamentul României, să mă întrebi de vaccinare când tu stai braţ la braţ la aceeaşi masă cu unii dintre cei care au susţinut şi anul trecut în plină pandemie şi anul acesta campania anti-vaccinare (...) USR are tupeul să mă cheme în Parlament să mă întrebe de campania de vaccinare. După ce se eliberează de influenţa celor două partide nocive, AUR şi PSD, putem să discutăm despre orice”, a mai afirmat Florin Cîţu. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇