Cîțu spune că a relaxat restricțiile Covid ”pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, dar amenință cu ”frâna de mână”, dacă scade rata imunizării (Video)

Cîțu spune că a relaxat restricțiile Covid ”pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, dar amenință cu ”frâna de mână”, dacă scade rata imunizării (Video)

Premierul Florin Cîțu a explicat, vineri, că a decis relaxarea restricțiilor pentru ca românii să înțeleagă beneficiile vaccinării, dar a avertizat că, dacă imunizarea populației nu va decurge într-un ritm satisfăcător, va ”trage frâna de mână”.

Aflat într-o vizită la Suceava, Cîțu a reiterat că, imediat ce revine în București, va convoca ședința de guvern în care vor fi adoptate relaxările ce intră în vigoare chiar de mâine.

Astfel, cum a anunțat și președintele Klaus Iohannis, nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în spații publice deschise, se renunță la carantina de noapte, magazinele vor putea avea ce program doresc, iar evenimentele private vor putea avea loc cu participarea mai multor persoane.

ADVERTISING

”Văd că s-a accelerat campania de vaccinare și aici, la Suceava, ca peste tot în România. E important să avem astfel de centre de vaccinare drive-through, a început și un maraton al vaccinării în toate municipiile de județ din țară. (...)

E important ca cei vaccinați să-și convingă rudele, prietenii, pe toată lumea, să vină să se vaccineze. Este singura soluție de a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie, în care ne concentrăm din nou pe economie. Am fost concentrați pe sănătate, pe pandemie, dar trebuie să revenim (sic!) la perioada post-pandemie”, a spus Cîțu, într-o conferință la inaugurarea centrului de vaccinare drive-through de la Shopping City Suceava.

ADVERTISING

Premierul a subliniat că relaxările ce vor intra în vigoare din 15 mai sunt primul pas, urmând ca o altă etapă să aibă loc de la 1 iunie. Asta, însă, dacă românii se vor vaccina.

”Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, avem ședința de guvern prin care adoptăm câteva măsuri care trebuie să intre în vigoare de mâine. Este vorba de a elimina restricțiile pe timp de noapte, restricțiile pentru magazine, portul măștii în spațiile deschise și așa mai departe.

Pe rând le vom lua și le vom explica în hotărârea de guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru mâine, după care urmează cealaltă bornă importantă, de 1 iunie. Și care se va întâmpla doar dacă o să avem în continuare o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne așteptăm.

ADVERTISING

Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede decât 1 iunie pentru că avem succes și în ceea ce privește rata de vaccinare, și în ceea ce privește rata de pozitivare și, de aceea, am venit cu aceste măsuri mai repede. Pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi. (...)

Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, putem să tragem și frâna de mână, până la urmă, nu putem să ne jucăm cu acest lucru. Dar eu zic că românii vor iar evenimente private, nunți, botezuri, să meargă la concerte, în concedii, să meargă la mare. Am încredere că este o motivație foarte bună pentru români să se vaccineze”, a explicat Florin Cîțu.

Întrebat dacă este posibil să ajungem în situația în care să fie reînstituite măsurile care dispar de mâine, Cîțu a spus ca cel mai probabil nu.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după vizita la Centrul de vaccinare drive-through de la Shopping City Suceava

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după vizita la Centrul de vaccinare drive-through de la Shopping City Suceava #FlorinCitu #GuvernulRomaniei #Vaccinare #Suceava

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 14 mai 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇