Cîţu: Prin introducerea certificatului verde vreau să ţinem şcoala deschisă şi economia să nu fie închisă (Video)

Cîţu: Prin introducerea certificatului verde vreau să ţinem şcoala deschisă şi economia să nu fie închisă (Video)

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în plan intern, în localităţile cu rata mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6, Guvernul a urmărit ca şcolile să rămână deschise, iar economia să nu fie închisă.

„Vrem să rămânem cu două lucruri importante – vreau să ţinem şcoala deschisă şi, în acelaşi timp, vreau ca economia să nu fie închisă. (…) Şi am văzut, iarăşi, în spaţiul public o interpretare greşită. Nu impunem nicio restricţie. Ne asigurăm că românii îşi vor desfăşura activităţile în condiţii de securitate şi de siguranţă. Nu impunem nicio restricţie”, a precizat Florin Cîţu.

ADVERTISING

El a afirmat că în privinţa accesului la mall-uri nu s-a discutat despre aplicarea certificatului verde: "Nu am discutat despre acest lucru, dar, ştiţi foarte bine că anul trecut mall-urile au fost deschise şi mergeam cu mască, deci cred că putem să facem acest lucru şi anul acesta".

Florin Cîţu a reiterat că la o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori localităţile vor fi carantinate, potrivit normativelor actuale.

"Asta înseamnă carantină, în acest moment înseamnă carantină. Ne uităm dacă introducem şi alte măsuri, depinde de situaţie. Ştiţi foarte bine că e mai uşor să carantinezi zone mai mici, oraşe mai mici, comune şi e mai complicat să carantinezi Bucureştiul, de exemplu, sau zona Bucureşti - Ilfov", a arătat el.

ADVERTISING

În context, el a afirmat că Congresul Partidului Naţional Liberal va fi organizat cu prezenţă fizică, în condiţii legale şi cu participarea a 5.000 de delegaţi.

"Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări, dacă nu sunt edificaţi din proiectele de hotărâre de Guvern, la DSU, să vadă exact care sunt condiţiile. Acolo li se va spune exact, dar mie mi se pare normal să folosim certificatul verde - persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau cu testare. Vor fi şi centre de testare acolo, nu este nicio problemă. Va fi un congres care se va desfăşura în condiţii legale, cu 5.000 de participanţi. (...) Se va desfăşura cu prezenţă fizică acest Congres al PNL", a afirmat Cîţu.

ADVERTISING

Prim-ministrul a menţionat în context că, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV, vor oferi toate detaliile privind hotărârea de Guvern referitoare la introducerea certificatului verde în plan intern în localităţile unde rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6.

Şeful Executivului a participat vineri seară la dineul oficial care a marcat închiderea evenimentelor organizate la Bucureşti cu prilejul Anului European al Căilor Ferate.

Declarații susținute

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după participarea la dineul oficial ce marchează închiderea evenimentelor organizate la București cu prilejul Anului European al Căilor Ferate#FlorinCitu #AnulEuropeanalCailorFerate

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 17 septembrie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇