Bucureşti a trecut de 2 la mie rata de infectare. Urmează noi restricţii

Bucureşti a trecut de 2 la mie rata de infectare. Urmează noi restricţii

Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut vineri de 2 la mie în Bucureşti, conform datelor transmise de autorităţi.

Aceasta implică restricţii privind numărul de persoane care pot participa la diverse evenimente şi condiţiile în care pot participa, conform hotărârii care prelungeşte starea de alertă.

La nunţi, botezuri şi alte evenimente private, este permisă particparea a cel mult 100 de persoane în interior şi a 150 de persoane în exterior, a 300 de persoane în interior, dacă sunt vaccinate, au test negativ sau au trecut prin boală sau la capacitatea maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate.

ADVERTISING

Vineri, Bucureştiul are un coeficient al infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, de 2,05.

Joi, valoarea acestui coeficient era 1,93, fiind înregistrate 604 cazuri noi de COVID-19.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) ar urma să fie convocat sâmbătă pentru a lua măsurile care se impun.

"Cel mai târziu la ora 10:00 mă gândesc că DSP va trimite analiza - având 24 de ore de azi. Vom pregăti materialele, am avut discuţii cu organizatorul Festivalului George Enescu, sunt în contact cu mai multe instituţii. Cred că la prânz ar trebui să fim în măsură să solicităm membrilor CMBSU parcurgerea tuturor propunerilor primite şi adoptarea hotărârii", a spus subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă, vineri, într-o declaraţie de presă.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, legislaţia prevede că în maximum 48 de ore de la atingerea pragului COVID-19 de 2 la mia de locuitori, CMBSU pune în aplicare măsurile din hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie, pe baza analizei prezentate de DSP.

CMBSU urmează a fi convocat în şedinţă extraordinară, care se va desfăşura online, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇