Cîţu: Când voi vedea că mersul acestor reforme este afectat de această coaliţie, voi merge în PNL şi voi avea o discuţie

Cîţu: Când voi vedea că mersul acestor reforme este afectat de această coaliţie, voi merge în PNL şi voi avea o discuţie

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi seară, că liberalii nu au făcut o alianţă cu PSD, ci o coaliţie de guvernare, un compromis, care urmăreşte realizarea reformelor promise de liberali. Cîţu a afirmat că, în momentul în care îşi va da seama că mersul reformelor este afectat, PNL va decide dacă merge mai departe sau nu cu PSD, însă liberalii nu se vor retrage de la guvernare, pentru că ei au premierul.

Nu am făcut alianţă (cu PSD – n.red.), am făcut coaliţie de guvernare. Şi ar trebui să o luăm pe rând, să vedem cum am ajuns aici pentru că de fiecare dată, declaraţiile mele, în momentul în care au fost… De ce am făcut acest compromis, fiindcă este un compromis şi nu este un CEC în alb. De fiecare dată, din momentul în care a fost demis Stelian Ion din Guvern am tot cerut coaliţiei să refacem coaliţia, am cerut celor de la USR să rămână la guvernare, să rămânem în coaliţie. Cei de la USR au semnat o moţiune cu AUR şi au depus-o în Parlamentul României, în primul rând s-au retras de la guvernare. Au lăsat guvernarea şi au plecat, deşi eram în mijlocul valului patru, aproape, au plecat, au lăsat Ministerul Sănătăţii fără ministru şi  au plecat de la guvernare”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, după ce a fost întrebat de ce PNL şi PSD formează o alianță la nici două luni de la Congresul PNL, unde a declarat că PNL nu va face vreo alianţă cu PSD.  

ADVERTISING

Florin Cîţu a declarat că, după ce moţiunea de cenzură la adresa guvernului său a trecut, prima opţiune de a forma o coaliţie a fost USR, însă liderul acestui partid a început atacurile înclusiv la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.  

”Au semnat această moţiune cu AUR, au depus-o împotriva propriului guvern, iarăşi, ce făcea Liviu Dragnea. După aceea a fost o moţiune a PSD, au semnat moţiunea cu PSD. După ce au picat Guvernul, primul partid la care m-am dus să discut a fost USR. Am ieşit de la acele discuţii şi am fost optimist că putem să refacem coaliţia. La nici 24 de ore, după ce am avut această discuţie şi în interior am spus că nu ne mai atacăm. După a doua nominalizare a domnului Ciucă am fost să discutăm şi am ieşit public şi am spus că sunt optimist, că putem să refacem coaliţia. La nici 24 de ore, preşedintele USR a ieşit, m-a atacat şi pe mine şi nu e mai durat mult până când a fost atacat preşedintele Kaus Iohannis”, a declarat Cîţu.  

ADVERTISING

Liderul liberal a adăugat că a solicitat, apoi, mandat de a începe negocierile cu PSD, iar votul final al liberalilor a fost pentru o guvernare stabilă.  

”Bineînţeles, am cerut apoi mandat în PNL de a începe negocierile cu PSD, de a face acest compromis. Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate  opţiunile. Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem  avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare. Aşa s-a ajuns la acest compromis, care nu este un CEC în alb, nu este o coaliţie necondiţionată”, a declarat Cîţu.  

ADVERTISING

Florin Cîţu a mai declarat că rolul actual al PNL este de a duce mai departe reformele.   

”Rolul PNL este de a duce mai departe reformele pe care le-am început. Avem reformele din PNRR, la care ţinem foarte mult. Reformele sunt acolo şi le vom face, iar eu voi fi primul, când voi vedea că mersul acestor reforme este afectat de această coaliţie, această guvernare, voi merge în PNL şi voi avea o discuţie şi vom vedea dacă este momentul să mergem mai departe sau nu. Nu punem în pericol ce am început. Nu trebuie să ne retragem de la guvernare, că avem premierul. Le-am promis românilor aceste reforme şi mă ţin de cuvânt”, a declarat Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇