Preşedintele PNL, Florin Cîţu, i-a răspuns actualului ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, care a afirmat că banii împrumutaţi de guvernele liberale s-au dus pe risipă şi că nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor la primării şi asigurări sociale. Cîţu pune aceste afirmaţii pe seama euforiei PSD de a intra la guvernare şi a precizat că îşi aminteşte de declaraţiile lui Liviu Dragnea care vorbea de o gaură în buget.
”Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea, când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget, prin 2015. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Ce deranjează sunt insinuările venite de la preşedintele PSD, când vorbeşte despre aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, după ce a fost întrebat cum comentează afirmaţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.
Cîţu a adăugat că pune declaraţiile liderilor PSD pe seama euforiei privind intrarea la guvernare.
”Suntem într-o coaliţie de guvernare. Eu pun aceste declaraţii, şi mă interesează cele ale preşedintelui partidului, pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare în această perioadă până în 2024 şi cred că această euforie, avem aceste declaraţii în această perioadă. Eu cred că sunt acum, la început şi nu vor mai continua”, a declarat Florin Cîţu.
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, că banii împrumutaţi de guvernele Orban şi Cîţu, ”s-au dus pe risipă” şi că din punctul lui de vedere ”banii publici au o eficienţă când se simt în economie sau în buzunarul cetăţeanului”.
Întrebat pe ce s-au cheltuit banii împrumutaţi de guvernele Orban şi Cîţu, actualul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, că aparent sau dus pe finanţarea cheltuielilor legate de pandemie.
”Pentru mine nu este un secret, aparent s-au dus pe tot ce înseamnă finanţarea cheltuielilor publice, pandemie şi fiecare val. Am avut un deficit de aproape 10 la sută anul trecut, am avut o colectare foarte slabă anul trecut, acea filozofie lăsăm banii în economie să funcţioneze, deşi practic a fost greu şi pentru economie şi pentru ţară să treacă prin această filozofie cel puţin ciudată din perspectiva finanţelor pentru că sprijinul acordat economiei a fost de 1,7 la sută din PIB, ori banii aşa-zişi necolectaţi sau rămaşi în economie au fost undeva la 4 -7 la sută din PIB. Acuma, s-au dus pe risipă în mare parte. Dacă dumneavoastră trăiţi mai bine după doi ani...”, a declarat Adrian Câciu, la România TV.
Câciu a mai adăugat că Auditul şi Curtea de Conturi îşi vor face treaba, în continuare.