Vitejii de după "bătălia" de la Unirii. Ciolacu: I-am spus lui Băluță că nu e permis ce se întâmplă. Toată lumea a pierdut

Vitejii de după "bătălia" de la Unirii. Ciolacu: I-am spus lui Băluță că nu e permis ce se întâmplă. Toată lumea a pierdut

Premierul Marcel Ciolacu susţine că nu a câştigat nimeni în scandalul de la Piaţa Unirii.

El a precizat că a vorbit cu Daniel Băluţă şi i-a spus că nu este permis ce se întâmplă şi a arătat că el vrea să vadă ce spune instanţa.

Potrivit lui Ciolacu, acum doi ani, primarul Nicuşor Dan spunea că este o urgenţă acel pasaj, între timp nu mai e o urgenţă şi i se pare că intrăm într-o zonă mult prea neserioasă.

ADVERTISING

”Din punctul meu de vedere, nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut, au pierdut şi primarul general şi primarul de sector, nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanţă, am înţeles că domnul Băluţă a retras toată organizarea de şantier, ce se făcea acolo. Aşteptăm instanţa să rezolve”, a declarat preşedintele PSD, marţi, la sediul partidului. 

La întrebările presei despre autorizaţiile în cazul planşeului Unirii, premierul a spus că nu este atributul lui să ştie cine trebuie să emită autorizaţia.

ADVERTISING

”Nu se întâmplă nimic cu niciun ban. A fost o minciună care a depăşit imaginaţia cuiva, că aceşti bani s-au livrat, se fură. Banii se dau când încep lucrările. Nu a început nicio lucrare.

Banii sunt alocaţi pe credite de angajament, aşa funcţionează o administraţie”, a arătat Ciolacu. 

”V-am spus că e regretabil, mai ales că vorbim de capitala României, dar s-a intrat pe un făgaş normal”, a completat el. 

Despre avizul dat de Primăria Sectorului 3, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu ştiţi acest lucru nici dvs, cum nu ştiu nici eu. Haideţi să lăsăm instanţa şi oamenii de specialitate. Am o rugăminte, nu pot continua acest dialog în termenii pe care îi puneţi dvs, pentru că nu ştiţi nici dvs adevărul şi nu ştiu nici eu.

ADVERTISING

Eu nu comentez nici ce spune dl Băluţă, nici ce spune dl primar general, eu vreau să văd ce spune instanţa. Vom vedea ce spune instanţa”. 

Liderul PSD a admis că a discutat luni seară cu primarul Sectorului 4.

Am vorbit cu domnul Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă, nici de o parte, nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spaţiul public. Eu am înţeles că dl Băluţă cu o zi înainte a prezentat ce se va face. Din punctul meu de vedere şi după cum am văzut expertizele şi faptul că, acum doi ani, dl primar general spunea că este o urgenţă acel pasaj, între timp nu mai e o urgenţă. Deja mi se pare că intrăm într-o zonă mult prea neserioasă. Legea trebuie respectată. În acest moment, există o lege cu atribuţiile fiecăruia. Dacă vrem să modificăm ceva, se merge la Parlament”, a explicat Ciolacu.

Amintim că, luni seara târziu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, pentru a asigura integritatea corporală a tuturor (după ce doi oameni au fost răniţi). Nicușor Dan a cerut să fie luate și gardurile de acolo și a spus că va da autorizație pentru lucrări, după ce va avea toate avizele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇