Ciolacu vrea ca CEC și Eximbank să intervină pe piața asigurărilor. El zice că românii așteaptă soluții, nu vinovați

Ciolacu vrea ca CEC și Eximbank să intervină pe piața asigurărilor. El zice că românii așteaptă soluții, nu vinovați

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că cei de la CEC şi EximBank au obligaţia să creeze pârghiile pentru ca statul român să poată interveni eficient pentru români şi pentru companiile româneşti. De asemenea, șeful PSD a acuzat USR de populism și a zis că în acest moment, „românii nu așteaptă ca prima reacție să fie demiterea (ASF – n.r.)”.

Reacţia acestuia vine după ce Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare în cazul societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

ADVERTISING

"În momente dificile, în momente de criză, statul trebuie să intervină. Trebuie să reparăm ce am greşit în decursul acestor 30 de ani. Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră în insolvenţă, căutăm soluţii şi căutăm în continuare vinovaţi.

Avem obligaţia, au obligaţia cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români şi pentru companiile româneşti. S-a terminat amatorismul! Trebuie în sfârşit să nu mai venim în faţa românilor să găsim motive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ştim cu toţii că au fost crize suprapuse, a fost şi pandemie, este şi război, a fost criză energetică, românii aşteaptă de la noi nu explicaţii, nu vinovaţi, românii aşteaptă oameni competenţi şi soluţii şi să intervenim rapid", a spus vineri Ciolacu, citat de Agerpres.

Reacție față de USR, care a cerut demiterea conducerii ASF

Marcel Ciolacu a comentat și solicitarea USR de a fi revocată de către Parlament actuala conducere a ASF. El a spus că este un demers populist al Opoziției și că „Românii, în acest moment (...) nu așteaptă ca prima reacție să fie demiterea”.

ADVERTISING

„Am spus că statul român și reglementatorul să fie pregătiți în cazul în care se mai întâmplă așa ceva (falimentul unui asigurător - n.r.). Noi vorbim de niște autorități de reglementare, adevărat - subordonate Parlamentului, Există o procedură, dar există și niște legi în România.

Eu înțeleg demersurile populiste ale Opoziției. Nu am nicio problemă, le respect, e normal să fie așa... Cred că românii în acest moment, chiar dacă e nevoie de niște delimitări, nu așteaptă ca prima reacție să fie demiterea. Sunt ferm convins că Parlamentul va lua deciziile corecte în perioada următoare”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Declaraţia a fost făcută de liderul social-democrat la conferinţa de alegeri a PSD Argeş.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 17 martie 2023

USR a depus vineri solicitare oficială pentru revocarea din funcție, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF, care „a privit pasivă cum milioane de români au fost păgubiți de companiile de asigurări”.

„Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA”, a spus Cătălin Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇