Ciolacu a descoperit că există 50 de sporuri la stat și promite "prima reformă reală în sistemul bugetar": Cei care merg la serviciu să joace Solitaire să caute în altă parte! (Video)

Ciolacu a descoperit că există 50 de sporuri la stat și promite "prima reformă reală în sistemul bugetar": Cei care merg la serviciu să joace Solitaire să caute în altă parte! (Video)

Premierul Marcel Ciolacu anunţă 50 de măsuri care vor fi luate prin ordonanţa fiscală care se pregăteşte acum şi despre care presa a aflat doar pe surse.

”Vorbim de prima reformă reală în sistemul bugetar”, promite premierul, precizând că ”este foarte puţin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta”.

Declarațiile vin după o întâlnire la Ministerul Finanțelor cu ministrul Marcel Boloș.

ADVERTISING

"Sunt foarte încrezător şi îmi asum această reformă în sistemul bugetar. Ea trebuia făcută de mult timp", a adăugat premierul.

Situaţia economică este dificilă, dar nu vorbim totuşi de criză. Scopul este de a nu se pierde banii europeni.

"Am ajuns la un deficit de 9,2% după două guvernări nefericite. Sunt multe măsuri care se iau, și mi-aș fi dorit să fi fost luate din timp, de când existau elemente clare că va fi greu să ne încadrăm în deficitul asumat pentru acest an (...) Nu vorbim de recesiune economică sau criză (...) Vom reuși împreună să evităm suspendarea fondurilor europene", a subliniat premierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ciolacu i-a descoperit acum pe cei care s-au obişnuit la birou să joace Solitaire şi că există 50 de sporuri în sistemul bugetar.

"Cred cu tărie că toate măsurile propuse în acest moment de domnul ministru sunt corecte. Este timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, să primească sporuri. Cei care merg la serviciu de zeci de ani să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci.

Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen şi mă bucur că am un partener, actualul ministru al Finanţelor Publice, să ne asumăm aceste lucruri curajos şi să le explicăm românilor foarte clar (...) Sunt plafoane în privința sporurilor. Nu putem avea sporuri mai mari decât salariul de bază."

ADVERTISING

Acum urmează miercuri o nouă întâlnire la Ministerul Finanțelor, unde se va discuta și pe OUG cu veniturile și despre rectificarea din septembrie, apoi ministrul Marcel Boloş va merge la Comisia Europeană ca să închidă negocierile pentru modificarea PNRR.

8/02/23: Declarații de presă la finalul întâlnirii de lucru cu ministrul Finanțelor

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇