Ciolacu și-a luat o delegație consistentă și a plecat în Qatar: Guvernul vrea să atragă investiții de 15 miliarde de dolari

Ciolacu și-a luat o delegație consistentă și a plecat în Qatar: Guvernul vrea să atragă investiții de 15 miliarde de dolari

Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar. Pe agenda discuţiilor găsim dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro.

Delegaţia oficială va sta în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024.

Prim-ministrul se va întâlni şi cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Qatar, a anunţat marţi dimineaţă Executivul.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice şi politice. Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar. Poziţia strategică, parcursul ascendent al economiei şi oportunităţile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susţin atractivitatea investiţională a României”, a afirmat premierul.

ADVERTISING

La Doha, prim-ministrul şi delegaţia guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor cu prim-ministrul statului Qatar şi ministrul Afacerilor Externe.

Împreună cu omologul său din Qatar, Marcel Ciolacu va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale.

În Qatar, şeful Executivului român va avea discuţii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Investiţii, fondul suveran de investiţii al statului.

Ciolacu este însoţit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, preşedintele ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, şi directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇