Ciolacu nu e de acord ca AUR să fie scos în afara legii: Eu m-am confruntat cu asta, eram ciuma roşie

Ciolacu nu e de acord ca AUR să fie scos în afara legii: Eu m-am confruntat cu asta, eram ciuma roşie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că partidul AUR nu trebuie scos în afara legii, mai ales că a primit votul românilor pentru a-i reprezenta în Parlament. Ciolacu spune că au fost voci care au cerut acelaşi lucru pentru PSD, numit ”ciuma roşie”.

Întrebat la Antena 3 ce părere are despre cererea de a scoate AUR din legalitate pe motiv de antisemitism sau declaraţii legate de Holocaust, Marcel Ciolacu a precizat că votul românilor trebuie respectat. 

”La început de an e liber la declaraţii trăznite? Ştiţi că şi PSD au cerut unii să fie  scos în ileglitate pentru unele măsuri. Nu, AUR se află în Parlament în urma voturilor românilor, iar românii au întotdeauna dreptate. Să respectăm acest lucru, chiar dacă ne convine, chiar dacă nu ne convine, chiar dacă suntem fani sau nefani”, a declarat Marcel Ciolacu. 

ADVERTISING

Liderul social- democrat a mai declarat că liderii AUR trebuie să explice un comunicat de presă care face referire la Holocaust.  

”Un anumit comunicat de presă al celor de la AUR ar trebui explicat de către liderii AUR pentru că să spui că nu a existat Holocaust este foarte grav. Este cea mai neagră pată a omenirii, în istoria omenirii. Am văzut tot felul de speculaţii asupra acelui comunicat şi cred că  liderii AUR ar trebui să explice foarte clar ce au vrut să zică, până a-i condamna sau nu. Dar dacă au vrut să spună că nu a existat Holocaust sau că Holocaustul este neimportant, atunci e o declaraţie gravă, fiindcă totuşi vorbim de pierderea a 6 milioane de oameni pe un anumit criteriu ales de cineva. Și vor primi consecinţă de la români, votul sau nevotul”, a declarat Ciolacu. 

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a mai amintit că şi PSD a fost numit ”ciuma roşie”.  

”Să vii cu declaraţii, să treci pe cineva, să scoţi în afara legii, astea sunt aberaţii. Trăim, totuşi, într-o ţară democratică şi trebuie să respectăm votul românilor. Nu ajungeau în Parlament, dacă nu ar fi fost votaţi. Eu m-am confruntat cu asta, eram ciuma roşie. I-aş întreba pe cei care folosesc ciuma roşie şi acuma, vorbesc de Holocaust, cine folosea cuvântul ciuma roşie?”, a declarat Ciolacu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇