Ciolacu îi răspunde Mariei Zaharova: Nu o să mint de dragul Rusiei, asta simt și ăsta este adevărul!

Ciolacu îi răspunde Mariei Zaharova: Nu o să mint de dragul Rusiei, asta simt și ăsta este adevărul!

Limba moldovenească este o limbă inventată, iar pe teritoriul Republicii Moldova există cetățeni moldoveni de origine română, care sunt majoritari, a declarat, vineri, premierul Marcel Ciolacu, în județul Caraș-Severin.

Premierul a fost întrebat de jurnaliști cu privire la afirmațiile Ministerului rus de Externe, conform cărora declarațiile lui cu privire la cetățenii din Moldova ar fi provocatoare.

ADVERTISING

„Nu o să mint de dragul Rusiei, asta simt și ăsta este adevărul. Nu mai există limba moldovenească, limba moldovenească a fost o invenție a Rusiei și, pe urmă, cu ajutorul celor care conduceau Ucraina și Republica Moldova au impus o limbă inventată. În acest moment atât statul ucrainean și Republica Moldova au zis foarte clar că nu există altă limbă decât limba română”, a spus premierul.

Acesta a precizat că Rusia nu face altceva decât să incite.

„Pe teritoriul Republicii Moldova există cetățeni moldoveni de origine română. În România, există cetățeni români de etnie maghiară. Dânșii sunt minoritari în România, dar sunt cetățeni români. Cetățenii moldoveni de origine română sunt majoritari în Republica Moldova, ăsta e adevărul. Că vor să incite, asta fac de când există Federația Rusă și noi ne știm lecția foarte bine”, a adăugat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Declaraţiile premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă, relatează agenţia oficială TASS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇