Mesaj către trolii ruși din România și de pretutindeni: 10 motive pentru care Ucraina are dreptate și trebuie susținută

Nu există o confruntare între Occident și Rusia, ci una între libertate și dictatură. Democrația nu e perfectă, ci perfectibilă, iar în cadrul ei oamenii se pot exprima, pot alege, pot acționa în interes propriu, a familiei sau a comunității lor.
Mesaj către trolii ruși din România și de pretutindeni: 10 motive pentru care Ucraina are dreptate și trebuie susținută

Putin vede libertatea ca pe o slăbiciune și o folosește împotriva sistemelor politice liberale. Deși sunt mulți care-i fac jocul propagandistic în țările democratice, prea puțini emigrează în Rusia, preferând confortul din Occident. Mulți dintre cei care duc mai departe mesajul Kremlinului o fac din frustrare, pentru bani sau din prostie.

Regimurile politice dictatoriale funcționează bazându-se pe acest tip de combustibil, o combinație de frică, idioțenie și lăcomie. Nu e nimic nou sub soare.

Pe rețelele sociale, la televizor și radio sunt oameni care promovează discursul și obiectivele unui criminal care a ordonat invadarea altei țări, torturarea și uciderea civililor și bombardarea orașelor cu un singur scop, acela de a rămâne la putere.

Nimeni nu a crezut că Vladimir Putin va invada Ucraina, nici chiar apropiați de-ai lui, ce să mai spunem de ucraineni și, totuși, a făcut-o.

ADVERTISING

Dictatorul rus nu se va da înlături de la nimic și, dacă va avea ocazia, va ataca din nou chiar o țară membră NATO, susțin strategii militari. Nimic nu-l poate opri, pentru că a ajuns în punctul în care crimele din trecut îl ajung din urmă.

China Russia
CRIMINAL DE RĂZBOI. Vladimir Putin nu e un salvator, ci un dictator sângeros, însetat de putere, o calamitate pentru propriul său popor și o provocare pentru întreaga lume - Foto: Hepta.ro

În situația internațională tensionată creată de Putin, nu e prea greu pentru nimeni să se situeze de partea bună a istoriei. 

De aceea, cei care promovează acțiunile Rusiei se împart în două categorii: persoane care au un interes imediat, speră să obțină un profit din susținerea unui sistem dictatorial, și idioții utili, cum li se spune, adică persoane care o fac din frustrare, nemulțumiri individuale, nostalgie după o perioadă pe care ori nu au trăit-o, ori și-o imaginează într-un fel în care n-a fost.

Mai jos sunt 10 motive pentru care Putin și Rusia sunt o amenințare atât la adresa propriilor cetățeni cât și la adresa libertății și democrației. 

Adevărul, de multe ori, e simplu, plictisitor și ascuns în spatele spectacolului creat de minciună, dar asta nu înseamnă că poate fi ignorat și înlăturat. 

  • Ucraina e o țară independentă, cu un sistem democratic și alegeri libere, care a fost atacată de o dictatură.
Ukraine war - Zaporizhia
LUPTA PENTRU LIBERTATE. Sute de mii de ucraineni au murit pentru a-și apăra țara în fața invadatorilor ruși, iar peste acest sacrificiu nu poate trece și nu-l poate nega nimeni - Foto: Hepta.ro
  • Rusia e condusă de 25 de ani de Vladimir Putin, un fost agent KGB, care nu dă doi bani pe libertatea individuală și pe democrație, care și-a eliminat opozanții, a încălcat legea și a furat alegerile cu scopul de a rămâne la putere.
  • Putin, personal și prin reprezentanții săi, a amenințat în repetate rânduri cetățenii altor state, conducerile politice ale acestora, alese democratic, și siguranța oamenilor prin lansarea unor acțiuni militare, atacuri sau bombardamente nucleare.
  • Kremlinul desfășoară operațiuni de război hibrid pe teritoriul altor state, încercând să influențeze alegerile, să compromită instituții și să elimine persoane cu scopul de a distruge democrația și libertatea individuală, două noțiuni care sunt interzise în Rusia.
  • Vladimir Putin a creat un sistem criminal pentru ca el și apropiații săi să se mențină la putere și să-și păstreze privilegiile și controlul resurselor din Rusia.
  • Acțiunile Kremlinului nu au niciun fundament moral, etic sau legal, nici măcar de formă, ci sunt doar manifestări violente pentru a dezechilibra și distruge alte țări, sisteme politice și persoane care se i se opun.

Ucraina trebuie ajutată să reziste în fața agresiunii Rusiei pentru că invazia declanșată de Putin este cea mai mare nedreptate petrecută pe teritoriul Europei după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, iar dacă nu va fi oprit, libertatea a sute de milioane de oameni se va transforma în sclavie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇