Probleme pentru Rusia. Arma trimisă de un aliat a eșuat și „face lucruri nebunești” pe frontul din Ucraina

Probleme pentru Rusia. Arma trimisă de un aliat a eșuat și „face lucruri nebunești” pe frontul din Ucraina

Una dintre armele pe care Rusia le-a primit din partea unui aliat de bază s-a dovedit a fi prea slabă în războiul din Ucraina.

Procurorul general al Ucrainei a dezvăluit, pe baza unui raport, că aproximativ jumătate din rachetele nord-coreene lansate de Rusia asupra teritoriului ucrainean au eșuat.

Rata mare de eșec raportată ridică întrebări cu privire la calitatea munițiilor furnizate de Coreea de Nord și vine după luni de îngrijorare cu privire la modul în care o tranzacție de armament între cele două țări ar putea influența războiul din Ucraina și la eforturile proprii ale Coreei de Nord de a-și îmbunătăți capacitățile militare.

ADVERTISING

Astfel, procurorii ucraineni au examinat resturile a 21 din cele 50 de rachete nord-coreene lansate de ruși în Ucraina în perioada decembrie 2023 - februarie 2024.

Aproximativ jumătate dintre rachete "și-au pierdut traiectoriile programate și au explodat în aer", a declarat pentru Reuters procurorul suprem al Ucrainei, Andriy Kostin, precizând că nu au fost colectate resturi pentru aceste arme, notează Business Insider.

Citește articolul integral pe ȘtirileProTV.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇