Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: E mai sensibil. Trebuie să fim câteodată și bărbați politici. Sunt mai bun negociator

Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: E mai sensibil. Trebuie să fim câteodată și bărbați politici. Sunt mai bun negociator

Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi precizări despre proiectul PNL care i-ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe liste de partid, susţinând că nu a avut niciodată discuţii cu șeful statului pe acest subiect.

”Eu n-am avut discuţii cu preşedintele României pe acest subiect. A existat o discuţie politică, unde totuşi discuţia s-a rezumat la faptul că este o lege care priveşte o singură persoană. Chiar dacă ne raportăm la acelaşi text de acum 20 de ani, fiindcă la 20 de ani alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt odată cu alegerile pentru parlamentari.

ADVERTISING

Adică acest lucru ar trebui lămurit în viitor, dar mai sunt şi alte persoane care nu pot participa. Ele ca să participe trebuie să-şi dea demisia, în afară de cei condamnaţi şi au o hotărâre în acest sens. De asta ar fi o nedreptate, magistraţii sunt în aceeaşi situaţie, prefecţii sunt în aceeaşi situaţie şi multe alte exemple”, a declarat preşedintele PSD, joi, la Hotnews.

De asemenea, Ciolacu a precizat că în luna aprilie Klaus Iohannis dorea să obţină funcţii la NATO sau la Comisia Europeană şi atunci nu era în discuţie o candidatură a sa la alegerile parlamentare.

ADVERTISING

”Nu poate să fie o discuţie despre o modificare legislativă şi presupun că cei care au lansat teza cu aprilie s-au gândit ca să nu fie atacaţi că e cu un an de zile sau şase luni înainte. Au anticipat anumite lucruri. Au anticipat greşit din punctul meu de vedere, fiindcă atunci domnul preşedinte Iohannis dorea să fie la NATO sau la Comisia Europeană.

Deci nu era în discuţie acest lucru. Eu cred că trebuie să fim câteodată şi bărbaţi politici şi să recunoaştem când am dorit un lucru că s-a dovedit a fi un lucru greşit sau negreşit, s-a comentat de către societate, ar trebui să ne asumăm. Şi îmi place să cred că aici fac şi diferenţa de ceilalţi contracandidaţi, că eu mi-asum lucruri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Ironii referitoare la portofoliul de comisar european

Marcel Ciolacu a răspuns ironic la criticile președintelui Klaus Ioahannis referitoare la negocierea portofoliului de comisar european.

”E mai sensibil domnia sa. Eu nu m-am supărat când am vândut Ardealul, nu m-am supărat când ieşea zilnic şi spunea PeSeDe. Mi-am văzut de treaba mea şi am încercat să aduc argumente în faţa românilor că lucrurile nu stau aşa.

Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele ca şi preşedinte al României şi vă spun fără nicio reţinere, chiar dacă îl supăr din nou”, a declarat Ciolacu.

”M-a şi deranjat remarca preşedintelui de ieri cu negocierile lui Ciolacu cu economicul. Îmi cer scuze faţă de domnul preşedinte. Sunt mai bun negociator decât dânsul. Am pornit negocierile cu preşedinta Comisiei şi negocierile nu sunt numai sub masă sau la masă. Negocierile sunt şi prin mesajele pe care le transmiţi în spaţiul public. Eu sunt social-democrat.

Cele mai mari provocări ale României sunt în zona social-democrată. Un portofoliu pe muncă, locuinţe, învăţământ, România are probleme în învăţământul dual, nu a fost implementat. Acel portofoliu are foarte multe componente cu viaţa reală a românilor de acum, cu pensii, cu salarii, cu reformele pe care trebuie să le facem”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a explicat şi de ce această negociere a fost una reuşită.

”Dacă am reuşit la acel portofoliu pe care îl vizam de la început să prind şi o funcţie de vicepreşedinte executiv din cei trei vicepreşedinţi executivi pentru România, nu pentru Ciolacu, normal că am spus că am avut o reuşită în negociere. Dar să-mi vină preşedintele României care reprezintă România în Consiliul European, care ar fi trebuit să fie lancea de negociere pentru români…”, a mai afirmat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Marcel Ciolacu, în calitate de premier, trebuie să dea explicaţii cu privire la portofoliul de comisar european obţinut de România.

Șeful statului a amintit că premierul „ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇