Ciolacu îi mulțumește condamnatului fugar Ionel Arsene

Ciolacu îi mulțumește condamnatului fugar Ionel Arsene

Nu comentez decizia unui magistrat, dar vreau să îi mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni și pentru județul Neamț, a spus liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Neamț.

„Voi fi cel mai bun prieten al dvs. dacă vom continua ceea ce a început la Neamț, ceea ce a început fostul nostru coleg Ionel Arsene.

Niciodată nu am comentat nicio decizie a unui magistrat și nici nu o să comentez atât timp cât o să fac politică și o să fiu persoană publică. În schimb, eu vreau să îi mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni și pentru județul Neamț”, a spus Marcel Ciolacu.

Conferința Județeană de Alegeri Neamț - 05.05.2023

Conferința Județeană de Alegeri a PSD Neamț

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 5 mai 2023

Vineri, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România. Cei doi au discutat despre procedurile de extrădare, cu accent pe situațiile lui Darius Vâlcov și Ionel Arsene.

ADVERTISING

„Fără a prejudicia cu nimic independența Justiției din România și Italia, ministrul Justiției a subliniat interesul bilateral și european pentru aplicarea riguroasă a Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre. În context, ministrul Justiției a salutat decizia Procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cetățeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, și a mulțumit ambasadorului pentru acest lucru. Cei doi oficiali au convenit asupra utilității și necesității continuării dialogului asupra subiectelor luate în discuție, inclusiv la nivel ministerial”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Justiției.

ADVERTISING

Fostul lider al PSD Neamț și fost președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliției Române. Politicianul a fost condamnat la începutul lunii martie pentru trafic de influență. El este acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇