Ciolacu este iar în Israel. De ce i-a mulțumit Netanyahu (Foto)

Ciolacu este iar în Israel. De ce i-a mulțumit Netanyahu (Foto)

Premierul Marcel Ciolacu se află, joi, într-o vizită de lucru în Israel, fiind primit de omologul său, Benjamin Netanyahu.

Ciolacu a fost şi în octombrie în Israel, la puţin timp după atacul Hamas.

Ciolacu a declarat acum că a exprimat îngrijorarea României cu privire la situaţia de securitate şi pericolul escaladării regionale.

”Consolidarea cooperării cu premierul Netanyahu şi cu prietenii noştri israelieni. România şi Guvernul României susţin dreptul Israelului la autoapărare şi am exprimat îngrijorarea noastră cu privire la situaţia de securitate şi pericolul escaladării regionale”, a scris premierul, pe X.

În cadrul întâlnirii de la Ierusalim, Benjamin Netanyahu i-a mulțumit premierului român pentru ajutorul acordat în criza eliberării ostaticilor, inclusiv a celor cu cetățenie română, dar și pentru contribuția la efortul umanitar.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu este însoțit în Israel de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Radu Oprea, şi deputatul Silviu Vexler.

Premierul va avea întrevederi şi cu ministrul pentru Afaceri Strategice din Israel, Ron Dermer.

Agenda vizitei include, de asemenea, o întrevedere tête-à-tête a premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Isaac Herzog.

Apoi, este programată o întrevedere în plen a delegaţiei guvernamentale române cu oficiali ai statului israelian.

ADVERTISING

La rândul lor, miniştrii care îl însoţesc pe premierul Marcel Ciolacu vor avea întrevederi bilaterale cu omologii lor israelieni, respectiv, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, ministrul Afacerilor Externe, Yisrael Katz, şi ministrul Economiei şi Industriei, Nir Barkat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇