Ce spune Ciolacu, posibil premier în 2023, despre taxele și impozitele de anul viitor

Ce spune Ciolacu, posibil premier în 2023, despre taxele și impozitele de anul viitor
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu le-a promis reprezentanţilor mediului de afaceri reuniţi în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. El susține și că antreprenorii susțin creșterea salariului minim.

„Le-am transmis astăzi reprezentanţilor mediului de afaceri reuniţi în Confederaţia Patronală Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. 

În acelaşi timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii româneşti şi străine care activează în România susţin necesitatea creşterii salariului minim. Sunt 1,5 milioane de români plătiţi cu salariu minim, majoritatea în mediul privat. Avem nevoie ca aceşti oameni să o ducă mai bine şi să nu mai fie tentaţi să plece din ţară. Iar validarea acestei măsuri vine şi din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

El a adăugat că va continua să aibă întrevederi, în mod periodic, cu mediul de afaceri.

„Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creştere a veniturilor populaţiei trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat.  Am alocat deja 6% din PIB pentru finanţarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menţine competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai spus liderul PSD. 

Din mai 2023, potrivit rotativei agreată de coaliția PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare, Marcel Ciolacu ar urma să fie premier în locul lui Nicolae Ciucă.

Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 22 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇