Dacă Ciucă nu lasă PSD să dea premierul în primăvară, Ciolacu ameninţă cu anticipate

Dacă Ciucă nu lasă PSD să dea premierul în primăvară, Ciolacu ameninţă cu anticipate

Marcel Ciolacu spune că va fi prim-ministru la primăvară dacă vor considera colegii săi că e cea mai potrivită persoană pentru această funcţie.

Chestionat dacă partidul va da şeful Executivului din luna mai a anului viitor, liderul PSD a spus că protocolul coaliţiei asta prevede. Iar dacă nu va fi pusă în aplicare acea rotativă, atunci singura soluţie ar fi alegerile anticipate.

„E o onoare să fii premier, nu e pe dorinţe. Dorinţa mea ţine de votul colegilor mei.

Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă va da PSD un premier în luna mai a anului viitor, Ciolacu a răspuns din nou: „Categoric. Haideţi să nu comentez cum se trezeşte vreunul pe plajă şi să dea el vreo ştire la televiziuni. Protocolul este clar. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”.

Reacţia vine în contextul în care liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţinea, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

Însă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a explicat că rotativa de la conducerea Guvernului se va produce cu siguranţă şi a transmis că partidul îşi va respecta angajamentul şi obligaţiile asumate în cadrul coaliţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇