Ciolacu anunță când e gata noul program de guvernare și spune ce îl recomandă pentru funcția de premier

Ciolacu anunță când e gata noul program de guvernare și spune ce îl recomandă pentru funcția de premier

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. De asemenea, spune că în maximum o lună, PSD va veni cu un nou program de guvernare și explică de ce e potrivit să fie prim ministru.

„Nu am zis o zi – 25 mai (privind rotaţia premierilor – n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri pe care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie. În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Prima News.

ADVERTISING

El a mai anunţat că în cel mult o lună, PSD va veni cu propuneri pentru noul program de guvernare. 

„Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare. Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi cu unele propuneri pentru noul program de guvernare, ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat”, a mai transmis liderul PSD.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a afirmat că nu existat niciodată o discuţie între el şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, că rotaţia guvernamentală nu va avea loc.

Ce îl recomandă pentru funcția de prim ministru

Întrebat ce îl recomandă pentru a prelua conducerea guvernului, Marcel Ciolacu a enumerat experiența executivă, spiritul de echipă și faptul că este genul care coagulează, nu dezbină.

„Am o activitate îndelungată. Am avut şi experienţă executivă împreună cu Mihai Tudose. Mihai era prim-ministru, eu eram vicepremier şi am avut în coordonare foarte multe ministere. Am o activitate parlamentară şi de preşedinte al Camerei. De trei ani sunt preşedintele PSD. Am un spirit de echipă şi sunt unul dintre oamenii care coagulează, nu dezbină şi cred mult în acest sistem de a conduce atât partidul, cât eventual Guvernul”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Chestionat  dacă se pregăteşte pentru această funcţie, Marcel Ciolacu a răspuns: „Da. Am discuţii mai ales în zona economică fiindcă consider că această zonă va fi cea mai importantă în perioada următoare”.

„Am discuţii cu colegii cât mai detaliate pe fonduri europene astfel încât să nu se mai blocheze niciun mecanism şi lucrurile nu trebuie să stea în mâinile unei singure persoane. Am nişte discuţii aplicate privind situaţia militară din zona Mării Negre”, a completat liderul PSD. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇