Ciolacu amenință Guvernul cu plângeri penale: A alocat discreționar bani pentru primării din Fondul de rezervă bugetară

Ciolacu amenință Guvernul cu plângeri penale: A alocat discreționar bani pentru primării din Fondul de rezervă bugetară

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, amenință Guvernul cu plângeri penale, acuzând că a alocat discreționar bani pentru primării din Fondul de rezervă bugetară.

El a declarat că Brașovul, unde este primar USR, primește mult mai mulți bani decât alte județe cu un număr mai mare de locuitori.

”Vrem să știm în ce bază Guvernul a adoptat anexa 7/03. Ce criterii s-au luat în considerare, pentru că vorbim de banii României, strânși din impozite și taxe.

Care au fost criteriile de a se aloca acești bani din Fondul de rezervă bugetară. Banii au fost alocați discreționar. Vreau să vă dau câteva exemple ale acestei măgării.

ADVERTISING

Domnul Barna se dădea cu capul de pereți și spunea să nu fie politizată alocarea de bani către primării. Iar acum, Brașovul, unde este primar USR, primește aproape 30 milioane de lei, de 30 de ori mai mult decât Ialomița.

În același timp, Botoșani, Călărasi, Olt, Tulcea nu eu primit niciun ban. Vom depune plângeri penale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Afirmațiile lui Ciolacu vin după ce, într-un material publicat pe SpotMedia.ro, analistul Petrișor Peiu face referire la anexa la 7/03 pe care o descrie ”un mizilic de 380 de milioane de lei trimiși cu dedicație în anumite localități”.

ADVERTISING

Petrișor Peiu subliniază că cea mai mare alocare este pentru județul Brașov (peste 60 milioane de lei), condus de către președintele liberal Veştea Adrian-Ioan și vicepreședinții Șerban Todorică Constantin (PNL) și Szenner Zoltan-Huba (USR-PLUS). Din această sumă, jumătate este pentru municipiul Brașov (primar – Allen Coliban, USR-PLUS).

A doua cea mai mare alocare merge la Timiș (peste 46 de milioane de lei), din care 28 de milioane de lei vor ajunge la Timișoara, oraș condus de către primarul Dominic Fritz (tot de la USR-PLUS).

ADVERTISING

Pentru restul țării, precizează analistul, au rămas ceva mizilicuri: județul Brăila s-a ales cu 900.000 de lei, Buzău cu 200.000 de lei, Dâmbovița – 672.000 de lei, Dolj (4, 5 milioane dd lei), Ialomița (711.000 lei).

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇