Ciolacu a vorbit cu sindicatele din MAI: Nu putem tot bugetul să fie direcționat către pensii și salarii (Video)

Ciolacu a vorbit cu sindicatele din MAI: Nu putem tot bugetul să fie direcționat către pensii și salarii (Video)

Premierul Marcel Ciolacu nu mai vrea ca aproape tot bugetul MAI să se ducă pe salarii şi pensii. El susţine că pentru 2024 sunt prevăzuţi pentru investiţii de trei ori mai mulţi bani ca anul trecut. Înţelege însă că există un deficit de personal şi că meseriile din MAI trebuie să devină din nou atractive, cu ajutor de la Guvern.

”În decursul celor 30 de ani de democraţie, între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi e normal ca Guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret”, a spus premierul Ciolacu, marţi, după o întâlnire pe care a avut-o la Ministerul de Interne.

ADVERTISING

”Toată discuţia pe care am avut o cu sindicatele, dar şi cu conducerea MAI, cu dl. ministru (Cătălin Predoiu - n.red.), a avut la bază acest principiu şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună care, repet, care vor viza şi ANP-ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”, adaugă Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că "acest an are la investiţii de trei ori mai mult faţă de anul trecut. Deci lucrurile trebuie să meargă paralel, trebuie să fie o coerenţă. Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru între investiţii, infrastructura în interiorul MAI. Provocările sunt cu totul altele, lumea se schimbă, suntem într-o dinamică foarte mare”, explică premierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul Ciolacu a mai spus că nu a fost o discuţie despre majorări salariale, ci una de principiu. ”A fost o discuţie, o îngrijorare în ceea ce priveşte categoria ocupaţională”, a declarat şeful Executivului, el arătând că este pentru prima oară când discutăm de investiţii majore în Ministerul de Interne. 

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 23 ianuarie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇