Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz, un prieten și un susținător al României în Schengen (Foto&Video)

Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz, un prieten și un susținător al României în Schengen (Foto&Video)

Premierul Marcel Ciolacu a luat prânzul sâmbătă cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, despre care spune că este un prieten şi un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen.

Şeful Guvernului a postat, pe reţeaua socială X, câteva poze de la prânzul cu oficialul german, alături de o descriere în limba engleză.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Marcel Ciolacu.

Evenimentul a fost marcat şi pe Facebook.

ADVERTISING

"Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen. I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!'', a scris Ciolacu şi pe Facebook.

Un prânz cu Cancelarul Olaf Scholz

Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleași gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relației noastre bilaterale și despre aderarea României la spațiul #Schengen.I-am mulțumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorința noastră legitimă de a fi parte a acestui spațiu!A friend in need, is a friend indeed!

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Premierul se află, vineri şi sâmbătă, la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele PSD a anunţat vineri seara că liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la Schengen.

"Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european. Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

ADVERTISING

Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie", a scris Marcel Ciolacu, tot pe pagina sa de Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇