Cine sunt principalii contracandidaţi ai lui Nicolae Robu, la Primăria Timișoara: Doi medici şi un ”şomer”

Cine sunt principalii contracandidaţi ai lui Nicolae Robu, la Primăria Timișoara: Doi medici şi un ”şomer”

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Voichiţa Lăzureanu, candidează pentru postul de primar al municipiului Timişoara, din partea PSD.

În cursă a mai intrat şi fostul manager al Spitalului Judeţean şi actual manager al Maternităţii Bega, Marius Craina (Pro România), dar şi un ”şomer”, după cum l-a numit actualul edil, Nicolae Robu, care candidează pentru un nou mandat. Este vorba despre germanul Dominic Samuel Fritz, care candidează din partea USR.

Cititor Spot - Despre necesitatea de a ține alegerile

Candidatul PSD

Candidatul PSD pentru postul de primar al municipiului Timişoara, Voichiţa Lăzureanu, este cea care a condus Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara în perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISING

În luna mai, ea a fost schimbată din funcţie, locul său fiind ocupat de medicul Cristian Oancea. Tot atunci, Lăzureanu a fost numită director medical în aceeaşi instituţie, ulterior fiind înlocuită şi din această funcţie.

Acum, îşi doreşte postul de primar al municipiului Timişoara.

Cititor Spot - Decât să pierdem alegerile locale, mai bine le amânăm

Candidatul Pro România

Un alt medic care s-a înscris în cursa electorală este Marius Craina. El a fost manager al Spitalului Judeţean Timişoara până în noiembrie 2019.

De atunci, ocupă funcţia de manager al Maternităţii Bega din Timişoara. Craina candidează din partea partidului Pro România.

ADVERTISING

Amânarea alegerilor locale din 27 septembrie, cerută de filiala Pro România din Iaşi

Candidatul USR

Din partea USR, candidat pentru fotoliul de primar este germanul Dominic Samuel Fritz. El nu are un loc de muncă, iar din această cauză a fost numit ”şomer” de actualul edil, Nicolae Robu.

Fritz susţine că a fost consilierul fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler. A venit în România, în urmă cu mai mulţi ani, pentru a se implica în proiecte sociale.

Şi-a cumpărat la Timişoara un apartament în care locuieşte şi spune că este ajutat, prin donaţii, pentru a-şi asigura traiul.

Alianţa USR-PLUS a strâns 100.000 de semnături online pentru alegerile locale

ADVERTISING

Robu spune că e ”șomer”

”Denotă, oare, respect pt Timişoara, ca în 2020, să i se propună drept Primar, un şomer / întreţinut? Întreb de principiu, depersonalizat şi vă rog să analizaţi la rece. O fac din dragoste faţă de oraş şi din responsabilitate”, scria Nicolae Robu pe Facebook, referindu-se la Dominic Samuel Fritz.

De asemenea, Nicolae Robu şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Timişoara. Robu este profesor universitar şi fost rector al Universităţii Politehnica din Timişoara.

De-a lungul celor două mandate ale sale, Nicolae Robu s-a concentrat pe proiectele de infrastructură. A reuşit să finalizeze lucrările la centrul istoric care a devenit pietonal si la Pasajul Michelanglo, proiecte ”moştenite” de la fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care a apucat doar să pună piatra de temelie a celor două.

Apoi, Robu a modernizat două pasaje şi a refăcut două poduri, asta pe lângă numeroasele lucrări prin cartierele oraşului. Ba chiar în cartierul în care locuieşte, Robu a reuşit să demoleze toate garajele, iar în locul lor să construiască parcări.

Deschiderea școlilor: Ce fac Robu și Boc pentru elevi, dar și cea mai mare problemă de la Clejani

S-a remarcat și prin cântecele din vacanță

Dar Nicolae Robu s-a făcut cunoscut şi prin cântecele compuse în vacanţe, la malul mării şi chiar a anunţat, la un moment dat, că intenţionează să facă un album cu creaţiile sale, lucru care nu s-a mai întâmplat. Un iubitor al sportului, la cei 65 de ani ai săi, Robu obişnuieşte să joace fotbal la sfârşit de săptămână, iar deseori a publicat imagini cu cele ”Z-E-C-E” goluri ale sale. Nu se dă în lături nici când este pus în situaţia de a proba o trotinetă sau un seqway.

Recent, Robu a fost trimis în judecată, de judecătorii de la Camera preliminară a Tribunalului Timiş, decizie ulterior contestată, în dosarul caselor naţionalizate pe Legea 112.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu şi fostul edil Ciuhandu au fost trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de aproape 10 milioane de euro

Edilul susţine că este ”ultracinstit” şi că a semnat doar pentru ”două magherniţe”, foste anexe, în care acum locuiesc oameni sărmani. Urmează ca judecătorii de la Curtea de Ael să stabilească dacă îl trimit în judecată în acest dosar sau nu, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu şi alţi foşti funcţionari din Primăria Timişoara.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇