Alianţa USR-PLUS a strâns 100.000 de semnături online pentru alegerile locale

Alianţa USR-PLUS a strâns 100.000 de semnături online pentru alegerile locale

Alianţa USR-PLUS, prima formaţiune politică din România care a început să strângă semnături online printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), a adunat 100.000 de semnături online pentru susţinerea candidaţilor săi la alegerile locale.

Cele 100.000 de semnături online au fost strânse în mai puţin de o lună de la publicarea în Monitoriul Oficial a hotărârii care reglementează mecanismul de colectare a semnăturilor de susţinere online, arată un comunicat de presă al Alianţei.

ADVERTISING

AEP: În starea de alertă se pot strânge fizic semnăturile pentru candidaţii la locale. Se poate face și electronic, cine are curaj

100.000 de semnături online reprezintă un pas imens pentru democraţie, dar şi pentru digitalizare, un capitol la care România are mult de recuperat. Vom continua să strângem semnături online şi să inovăm pentru că ne dorim ca serviciile digitale să devină normalitate într-o Românie modernă.

Dacian cioloș, liderul PLUS

Ce spune Barna

La rândul său, preşedintele USR Dan Barna a spus că strângerea acestui număr de semnături, într-o perioadă atât de scurtă, arată că oamnii îşi doresc altceva, o altfel de politică.

ADVERTISING

Numărul de semnături online pe care am reuşit să îl strângem într-un timp atât de scurt este o dovadă în plus că oamenii vor altceva, o altfel de politică. Simplu, online, fără hârtii şi respectând distanţarea socială, care este foarte importantă în această perioadă, oamenii au ales să ne susţină şi să dea un semnal: că România se schimbă

Dan Barna, liderul USR

Campania electorală începe din 28 august. Candidații vor depune cu 50% mai puține semnături la înscriere

Alianţa USR-PLUS mai precizează că are încredere că autorităţile vor face eforturi suplimentare pentru digitalizare şi nu vor apărea probleme în ceea ce priveşte validarea semnăturilor online, în contextul pandemiei.

ADVERTISING

În paralel, voluntarii Alianţei USR-PLUS se află şi în stradă, respectând toate normele sanitare, pentru a strânge şi semnături fizice, conchide sursa menţionată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇