Cine are acum prima șansă la Primăria Capitalei. Directorul de cercetare al IRES, despre procentele candidaților și scenariul retragerii lui Piedone

Cine are acum prima șansă la Primăria Capitalei. Directorul de cercetare al IRES, despre procentele candidaților și scenariul retragerii lui Piedone

Scena politică din România a suferit modificări masive în ultimele zile, în special în ceea ce priveşte alegerile locale din Bucureşti, iar noi am analizat întreaga situaţie cu Dan Jurcan, sociolog şi director de cercetare la Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Iată cele mai interesante declaraţii date de Dan Jurcan:

"E o situaţie extrem de complicată, mai ales pentru coaliţia PSD-PNL. Toată această indecizie sau deficit de leadership care s-a manifestat în ultimele luni, fie că a fost vorba de comasare, fie că a fost vorba de desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei, va avea un cost, iar acest cost va fi plătit, probabil, în alegerile europarlamentare şi probabil chiar mai târziu.

ADVERTISING

Dar este, în acelaşi timp, şi un semnal simbolic. Ne arată că dacă această coaliţie nu funcţionează pentru Bucureşti, în mod clar nu funcţionează nici pentru preşedinţie.

Ipoteza pe care o lansează foarte mulţi dintre liderii PSD - că prin intrarea în cursă a Gabrielei Firea e foarte posibil ca o bună parte dintre voturile care merg către domnul Piedone să se reorienteze către Gabriela Firea, e o ipoteză plauzibilă. Asta nu înseamnă, însă, că toate voturile vor merge către doamna Firea".

Citeşte mai departe pe Observator News 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇