Ce spune Roberta Metsola în primul discurs de președinte al Parlamentului European: despre protejarea judecătorilor, a angajaţilor din Sănătate și a celor abuzaţi

Ce spune Roberta Metsola în primul discurs de președinte al Parlamentului European: despre protejarea judecătorilor, a angajaţilor din Sănătate și a celor abuzaţi

În primul său discurs de președinte al Parlamentului European, malteza Roberta Metsola a vorbit despre importanța instituției europene pentru protejarea celor vulnerabili, supuși abuzurilor, precum și a judecătorilor și a celor care lucrează în sănătate, în condițiile pandemiei.

Spotmedia.ro vă prezintă discursul noului preşedinte al Parlamentului European:

"Voi onora memoria lui David Sassoli, în calitate de președinte luptând mereu pentru Europa. Pentru valorile noastre comune:  democrația, demnitatea umană, dreptatea, solidaritatea, egalitatea, statul de drept și drepturile fundamentale.

ADVERTISING

Vreau ca oamenii să-și recapete sentimentul de credință și de entuziasm pentru proiectul nostru. Încrederea de a face spațiul nostru comun mai sigur, mai echitabil, mai drept și mai egal.

În următorii ani, oamenii din toată Europa vor apela la instituția noastră pentru a-i conduce și a-i îndruma, în timp ce alții vor continua să testeze limitele democrației noastre, valorile și principiile europene.

Trebuie să luptăm împotriva narațiunii antiUE care se instalează atât de ușor și atât de repede.

Dezinformarea și lipsa de informare, probleme amplificate și mai mult în timpul pandemiei, alimentează cinismul facil și soluțiile ieftine ale naționalismului, autoritarismului, protecționismului și izolaționismului. Acestea sunt iluzii false care nu oferă soluții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Europa este exact opusul acestora. Este despre noi toți luptând pentru a apăra principiile noastre și pentru a-i aduce pe oameni mai aproape, împreună. Este despre cum vom apăra principiile părinților noștri fondatori care ne-au condus din cenușa războiului și a Holocaustului către pace, către speranță și prosperitate.

Onorabili membri,

Parlamentul nostru contează. Contează pentru judecătorii noștri atacați mereu, pentru cei din prima linie din domeniul sănătății care sunt acum sub presiune. Contează pentru fiecare femeie din Uniunea noastră care încă luptă pentru drepturile ei, pentru cei vulnerabili, pentru cei asupriți și abuzați.

ADVERTISING

Contează pentru cei forțați să fugă din calea dezastrelor naturale; pentru familiile celor uciși în atacuri teroriste, pentru forțele noastre armate și forțele de ordine care își fac datoria în condiții foarte dificile. Pentru cei care caută protecție, pentru fermierii noștri, pentru ONG și pentru antreprenori.

Contează și pentru comunităților LGBTIQ, pentru toți cei încă discriminați din cauza religiei, a culorii pielii sau a identității de gen. Pentru toți cei care cred în promisiunea Europei.

Acest Parlament contează - și atunci când oamenii se uită la noi pentru a ne apăra valorile, vor găsi în noi un aliat.

Dragi colegi,

Generația mea nu vede o Europă veche și una nouă. Suntem primii din generația Erasmus și ultimii din generația Wałęsa și Havel. Înțelegem că egalitatea de șanse nu înseamnă să-i facem pe toți la fel. Noi sărbătorim diferențele din Europa - pentru că știm că asta ne face mai puternici. Ne face unici. Ne face europeni.

Știm că, dacă dorim ca oamenii să privească spre Europa cu încredere, trebuie să ieșim din aceste bule de la Strasbourg și de la Bruxelles pentru a aduce Europa, idealurile ei și deciziile ei, către oameni din orașele și satele din Europa".

Roberta Metsola este noul preşedinte al Parlamentului European. E a obţinut majoritatea absolută din voturile exprimate marţi, din primul tur. Au fost 616 voturi exprimate, dintre care 458 pentru ea. Şi avea nevoie doar de 309.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇