Ce spune Ciolacu despre relația cu teroristul Omar Hayssam

Ce spune Ciolacu despre relația cu teroristul Omar Hayssam

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, despre fotografia în care apare alături de Omar Hayssam la vânătoare acum 25 de ani.

”Nu am avut nicio relaţie, am fost la o vânătoare la care a fost invitat şi Omar Hayssam şi dintr-o poză imensă, cum se face, când se termină vânătoarea, cu vânatul în faţă şi vânătorii în jur, s-a decupat”, a comentat preşedintele PSD, citat de News.ro.

”Ştiţi când a fost făcută acea poză? Acum 25 de ani. Dacă mă pot întoarce la 30 de ani, o fac cu plăcere”, a adăgat premierul-candidat la prezidenţiale.

ADVERTISING

Este vorba despre o vânătoare din 2002 (deci sunt doar 22 de ani de atunci), la care Marcel Ciolacu a participat alături de Omar Hayssam, în Munții Buzaului. Prefectul de atunci al Buzăului era Ion Vasile, iar Ciolacu era mana lui dreaptă.

Astfel, Ion Vasile a apărut într-o fotografie alături de Omar Hayssam și de șeful Direcției Silvice Buzău, Cornel Pitiș.

HayssamCiolacuPhotoOLD

Fotografia a devenit subiect de dezbatere după ce Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

ADVERTISING

Elena Lasconi (şefa şi candidata USR) i-a cerut public preşedintelui PSD să răspundă: "Ce căuta la vânătoare cu un terorist - Omar Hayssam - şi dacă este prieten şi cu alţi terorişti?"

Hayssam este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, dar și în alte patru dosare. A primit în total 65 de ani de închisoare, însă după contopirea pedepselor s-au redus acești ani la 24 de ani.

A fost condamnat în dosarul „Manhattan“, dosarul pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, dosarul „Volvo Truck“ și în dosarul „Foresta Nehoiu“.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇