Elena Lasconi, după anunțul privind candidatura lui Marcel Ciolacu: Trei întrebări și o invitație la o dezbatere cu public

Elena Lasconi, după anunțul privind candidatura lui Marcel Ciolacu: Trei întrebări și o invitație la o dezbatere cu public

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat marţi, despre candidatura lui Marcel Ciolacu la Preşedinţia României, că se bucură că a aflat cu cine intră în turul 2, ea arătând că mulţi se şi miră că Marcel Ciolacu şi-a făcut curaj să candideze. Lasconi precizează că i se pare incredibil că după un mandat dezastruos de prim-ministru îţi doreşti să fii preşedinte de ţară, îi adresează trei întrebări acestuia și îl invită pe Marcel Ciolacu la o dezbatere cu public, pe model american.

ADVERTISING

„Mă bucur că am aflat cu cine intru în turul 2 şi cred că mulţi se şi miră că Marcel Ciolacu şi-a făcut curaj să candideze. Mi se pare incredibil că după un mandat dezastruos de prim-ministru îţi doreşti să fii preşedinte de ţară.

Datele economice, din punctul meu de vedere, dar şi al specialiştilor, sunt îngrijorătoare. Ştiţi foarte bine că avem un deficit foarte mare, cea mai mare inflaţie, oamenii simt slaba guvernare, simt că o duc din ce în ce mai prost şi că pot cumpăra din ce în ce mai puţine lucruri când merg la piaţă sau la magazin”, a scris Elena Lasconi într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Lasconi îi cere preşedinteului PSD să răspundă la trei întrebări:

1. Ce căuta la vânătoare cu un terorist - Omar Hayssam - şi dacă este prieten şi cu alţi terorişti?

2. La ce vârstă a luat bacalaureatul şi ce studii a făcut?

3. În ce condiţii şi-a luat carnetul de revoluţionar, pentru că ştie toată lumea că nu a avut nicio contribuţie la Revoluţia din 1989, doar că a obţinut nişte spaţii comerciale gratis în piaţa din Buzău.

„De ce sunt importante cele trei întrebări? Pentru că, de fapt, ele conturează imaginea celui care vrea să fie preşedintele României. Nu cred că preşedintele României ar trebui să fie prieten cu vreun terorist. Nu cred că ar trebui să existe dubii despre studiile pe care le are preşedintele României sau semne de întrebare despre cum a obţinut acel certificat de revoluţionar”, precizează preşedinta USR.

ADVERTISING

Ea îl invită pe candidatul PSD la președinție la o dezbatere cu public pe model american.

„Îl invit pe domnul Ciolacu la o dezbatere cu public, cu românii, care să fie în jurul nostru, pe model american, să se uite în ochii oamenilor şi să le spună că o duc mai bine, să vedem ce părere au şi românii”, mai spune Elena Lasconi.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi-a anunţat, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând că a luat această decizie după ce s-a consultat cu românii, cu familia şi cu colegii din partid.

„Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi preşedintele tuturor românilor. Am credinţa că pot contribui la viitorul ţării mele – un viitor în siguranţă şi bunăstare”, a spus liderul PSD într-un mesaj video.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇