Ce candidați mai propune PSD la parlamentare: Un fost judecător CCR și avocata Alinei Bica

Ce candidați mai propune PSD la parlamentare: Un fost judecător CCR și avocata Alinei Bica

Liderul PSD Marcel Ciolacu a confirmat că fostul judecător al Curţii Constituţionale Simona Maya Teodoroiu va candida la Senat, din partea partidului. De asemenea, fosta avocată a Alinei Bica, Laura Vicol, va deschide lista PSD Dolj la Camera Deputaţilor.

Chestionat despre acuzaţiile DNA şi faptul că Laura Vicol a fost trimisă în judecată în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ, Marcel Ciolacu a spus: „nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă”.

ADVERTISING

„Am luat act, nu o cunosc pe doamna Laura Vicol. Nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă. Am înţeles că sunt probleme că a avut anumiţi clienţi, ca şi avocat.

Acum, dacă dumneavoastră luaţi un interviu unui criminal înseamnă că nu mai aveţi dreptul să aveţi viaţă politică? O să o analizăm împreună cu colegii mei din cadrul Consiliului Politic Naţional. Din punct de vedere al criteriilor principale de profesionalism, nu are niciun dosar penal, nu e implicată în nicio anchetă penală, nu cred că este vreo problemă. Sunt sigur că mâine (marţi - n.red.) o să vă spunem decizia partidului”, a explicat Ciolacu.

ADVERTISING

Și un fost judecător la CCR e pe listă

Referitor la candidatura Simonei Maya Teodoroiu, Ciolacu a spus că îl bucură acest lucru.

”Mă bucură acest lucru. Este un specialist chiar în domeniul justiţiei. Am înţeles că o să candideze chiar la Senat, cap de listă. Mă bucură această candidatură. O altă nemembră a PSD şi o specialistă, doamna. Presupun că nu are nimeni ce să îi reproşeze”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă la sediul partidului din Kiseleff.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a precizat că va candida în judeţul Cluj pentru Senat. 

ADVERTISING

Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar în intervalul  februarie 2015 - iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă, după demisia acestuia.

La începutul lunii septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a numit-o pe Maya Teodoroiu în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul MAE. Ea a fost demisă la finalul lunii ianuarie a.c. de la CEDO, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇