CCR discută pe 19 ianuarie sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament

CCR discută pe 19 ianuarie sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament

Curtea Constituţională va dezbate pe 19 ianuarie sesizarea Alianţei pentru Unirea Românillor (AUR) privind hotărârea Parlamentului 31/2020 prin care a fost acordată încrederea Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

Liderul senatorilor AUR Claudiu-Richard Târziu a anunţat, în plenul reunit de miercuri, că grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la faptul că nu au fost îndeplinite, formal, procedurile legale pentru învestirea Guvernului Cîţu.

ADVERTISING

Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Văd că în sală au fost voci care de care mai puternice şi triumfaliste arcului guvernamentale.

Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia din guvernare ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern.

ADVERTISING

De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a afirmat Claudiu Târziu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇