Cătălin Drulă vine cu noi explicații despre retragerea Elenei Lasconi de pe lista pentru europarlamentare a USR

Cătălin Drulă vine cu noi explicații despre retragerea Elenei Lasconi de pe lista pentru europarlamentare a USR

Președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit din nou despre retragerea Elenei Lasconi de pe lista pentru europarlamentare și a explicat că s-a luat această decizie pentru a nu afecta campania partidului.

Drulă a subliniat că Elena Lasconi își va continua activitatea la primăria Câmpulung.

”Nu e vorba de o greșeală (la referendumul din 2018 - n.red). E vorba până la urmă de conotațiile pe care aceste evenimente, să le spunem iar, cred că sunt de notorietate, cu diverse intervenții, și perluări, și chestiuni legate, așa cum spuneam, de o zonă pe care nu vreau să o comentez public. Ce ține de familia unui om este, până la urmă, un lucru intim. Lucrurile astea riscau să deraieze campania USR.

ADVERTISING

Elena e un om de echipă și a vrut să se alăture acestui proiect pentru europarlamentare, pentru a aduce un plus. Sunt momente în viața politică când apare neprevăzutul. Când apar decizii care nu erau previzibile dinainte. Eu îi mulțumesc că a înțeles acest moment și că a luat această decizie de a se concentra pe ceea ce e, de fapt, proiectul ei de suflet, adică Câmpulungul. Vă mărturisesc. Am avut puțin o dificultate de a o aduce de la Câmpulung către acest proiect. Într-un fel continuă o muncă de care este pasionată, o muncă pe care o face bine", a declarat Cătălin Drulă la TVR Info.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. Declarația a stârnit puternice reacții atât politice, dar și din partea familiei primarului din Câmpulung Muscel.

Ulterior, șeful USR, Cătălin Drulă, i-a cerut să se retragă de pe lista pentru europarlamentare a partidului. Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

ADVERTISING

Dar scandalul declanșat de dezvăluirea făcută de Elena Lasconi în legătură cu votul său la referendumul pentru familia, urmat de retragerea ei de pe lista pentru alegerile europarlamentare, au creat și mai multă dezbinare în USR și e adusă în discuție chiar demisia lui Cătălin Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇