Cătălin Drulă și-a lansat programul. Ce își propune „Noul USR”

Cătălin Drulă și-a lansat programul. Ce își propune „Noul USR”

USR îşi propune să conducă un pol de dreapta autentic la alegerile din 2024, să revină la guvernare şi să dea noul premier, se arată în programul preşedintelui partidului, Cătălin Drulă, prezentat sâmbătă, în cadrul Comitetului Politic desfăşurat la Palatul Parlamentului. În programul lui Cătălin Drulă se vorbește despre „noul USR”.

Singura alternativă reală la guvernarea PSD-PNL

„Noul USR este liderul Opoziţiei din România. Suntem singura alternativă reală, democratică la guvernarea PSD-PNL”, se arată în document.

În perspectiva alegerilor din 2024, USR își propune:

crearea unui pol de dreapta autentic - „noul USR vrea să unească toate forţele din societate care îşi doresc o Românie corectă şi prosperă şi să conducă un pol de dreapta autentic la alegerile din 2024”

reconectarea cu alegătorii şi întoarcerea în stradă - „nu trebuie să pierdem niciodată legătura cu oamenii din mijlocul cărora am venit în politică. Este important să mergem la ei, în fiecare comunitate şi să interacţionăm în conversaţii oneste despre probleme de zi cu zi. (…) Proiectul 'USR te ascultă' continuă, iar până în 2024 vom vorbi direct cu milioane de români. Fiecare parlamentar, europarlamentar, primar, consilier local şi judeţean trebuie să se implice în campania 'door to door'. Fiecare dintre noi trebuie să meargă în stradă şi să vorbească cu oamenii. Fiecare filială va avea ţinte clare de îndeplinit. Interacţiunea cu oamenii va fi un criteriu esenţial în evaluarea performanţei politice".

ADVERTISING

candidați la alegerile din 2024 în fiecare localitate din țară - "Fie că sunt cei care vor să îşi asume o carieră politică pentru binele României sau cei care pur şi simplu vor să contribuie la construcţie cu expertiza şi timpul lor - toţi sunt bineveniţi în acest proiect pentru viitorul României".

priorități ale guvernării - priorităţile USR sunt oprirea risipei din banii publici, investirea corectă a acestora şi promovarea oamenilor oneşti şi profesionişti în administraţie. „Sunt trei lucruri pe care va trebui să le facem ca să schimbăm România în ţara pe care ne-o dorim. Primul: să oprim risipa din bani publici, să închidem robinetele prin care miliarde de euro se scurg în buzunarele clientelei de partid. (...) Al doilea: banii pe care îi salvăm astăzi să îi investim în priorităţile adevărate ale României, să dăm mai mulţi bani la Educaţie, la Sănătate, să construim infrastructura care să lege regiunile ţării şi să investim în energie verde şi într-un mediu sănătos. Şi al treilea, şi poate cel mai important dintre toate, să promovăm în administraţie oameni oneşti, profesionişti şi muncitori".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Drulă: România, sufocată între un mamut corupt și birocratic și un băiat de la galerie

În discursul pe care l-a ținut în cadrul Comitetului Politic, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a spus că PSD şi PNL nu mai sunt, de fapt, partide, ci "o formă de organizare a birocraţilor şi a politicienilor care deţin funcţii, cu unicul scop de a deţine acele funcţii în continuare", iar România "este sufocată între un mamut corupt şi birocratic şi un băiat de la galerie".

Cătălin Drulă, președintele USR: “Ne-am adunat aici: ingineri și profesoare, medici și antreprenoare, oameni din toate mediile sociale, tineri și mai puțin tineri, din țară și din Diaspora, toți cu credința că e nevoie de o schimbare profundă pentru a reda oamenilor speranța de mai bine.România are nevoie de această speranță.” #ComitetulPoliticUSR

Publicată de USR pe Sâmbătă, 19 noiembrie 2022

"Astăzi, România este sufocată între un mamut corupt şi birocratic şi un băiat de la galerie, care se închipuie lider extremist.

Avem, pe de-o parte PSD şi PNL, cele două partide care nu mai au nicio diferenţă între ele şi care nici nu mai sunt partide, de fapt. PSD şi PNL au devenit o formă de organizare a birocraţilor şi a politicienilor care deţin funcţii, cu unicul scop de a deţine acele funcţii în continuare. Nu au idei, ideologie, doctrine, crez. Pufnesc, dacă aud aceste cuvinte. Singura preocupare este cum să rămână la putere, atâta tot. (…)

ADVERTISING

Iar în partea cealaltă este AUR, galeria de fotbal, care, dacă ar pune mâna pe putere, ar scoate România din UE şi NATO, populiştii extremişti, şi care ar interzice drepturile şi libertăţile a milioane de românce şi români", a spus Drulă.

Președintele USR a acuzat coaliția de guvernare, dar și pe preşedintele Klaus Iohannis că "sădesc un demon al neîncrederii" în societate.

Cătălin Drulă, președintele USR: “PSD și PNL vor să ne facă să credem că atât se poate, că nu există mai bine. Eu cred...

Publicată de USR pe Sâmbătă, 19 noiembrie 2022

"În jurul nostru sunt din ce în ce mai mulţi oameni care sunt îngrijoraţi, şi pe bună dreptate, pentru că acestei guvernări nu îi pasă de oameni, celor de la PSD şi PNL le pasă doar de ei, de contractele lor, de licitaţii aranjate, nepotisme, reţele clientelare.

De ani de zile, PSD şi PNL, cu patronul lor, Iohannis, în frunte, sădesc un demon al neîncrederii în această societate. Vor să ne facă să credem că atât se poate, că nu există mai bine. Ei bine, eu cred că se poate mai bine, mult mai bine. Ştiu că se poate", a spus Drulă.

Ionuț Moșteanu: Nu vă uitați la ce zic sondajele

Tot la Comitetul Politic al USR, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu, i-a îndemnat pe cei prezenți să nu se mai uite la sondaje, pentru că USR a fost mereu partidul care a surprins, și să folosească următoarele 18 luni ca să se pregătească pentru alegerile din 2024.

"Astăzi suntem cel mai mare partid de opoziţie, însă în 2024 trebuie să fim cel mai mare partid de la guvernare şi vom face asta împreună. Avem 18 luni să ne pregătim.

Nu vă mai uitaţi la ce zic sondajele sau diverşi analişti la televizor. USR a fost mereu partidul care a surprins. Nimeni nu ne-au dat nicio şansă în 2016. Nu ne-au dat şanse nici în 2019, nu ne-au dat nicio şansă la locale - la Braşov, la Bacău, la Alba Iulia. Şi am câştigat şi la Braşov, şi la Bacău, şi la Alba Iulia, şi la Câmpulung, şi la Întorsura Buzăului şi în multe alte localităţi. Am câştigat pentru că România are nevoie de USR, de curajul, onestitatea şi energia noastră", a precizat Moşteanu, vicepreşedinte al USR.

El a susţinut că, în prezent, USR este "mai unit, mai hotărât, mai organizat şi mai pregătit" pentru bătăliile care urmează, "mai mult decât a fost vreodată".

"Acum cel mai important e să ne concentrăm pe viitor, pentru că ceea ce urmează sunt 18 luni foarte intense înaintea primelor alegeri din 2024. Trebuie să ne canalizăm cu toţii eforturile către această ţintă, 2024, asta trebuie să facem”, a mai spus Ionuţ Moşteanu.

Comitet-Politic-USR
Comitetul Politic USR/ Foto: Facebook USR

În cadrul Comitetului Politic, desfăşurat la Palatul Parlamentului, liderul USR, Cătălin Drulă, și-a prezentat programul de preşedinte. Au luat cuvântul: preşedintele Grupului Renew Europe, Stephane Sejourne, co-preşedinte ALDE Europe, Ilhan Kyuchyuk, vicepreşedinţii ALDE Europe Svenja Hahn şi Kira Rudik, preşedintele European Liberal Youth, Dan Aria Sucuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇