Campania locală PSD „mult zgomot pentru un mare nimic”. De le dezastrul din Sectorul 2, la ultimele tunuri date pe final de mandat (P)

Campania locală PSD „mult zgomot pentru un mare nimic”. De le dezastrul din Sectorul 2, la ultimele tunuri date pe final de mandat (P)

Campania locală din București s-a derulat pe fondul unei crize economice, dublată de o criză sanitară, iar pentru Radu Mihaiu, candidatul dreptei unite la Primăria Sectorului 2, aceasta a fost “o ocazie perfectă pentru politicienii PSD, ce au guvernat Bucureștiul, să-și acopere limitele, mediocritatea și dezastrul cu o mahala grobiană, intimidări și o explozie de știri false.

”Politicienii demagogi și populiști sunt incapabili să rezolve o criză reală, ca cea pe care tocmai o traversăm. Nu se dezbat civilizat soluții și proiecte ce ar îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Bucureștenii lipsesc din preocupările acestora, sunt niște spectatori scârbiti la acest show de prost gust. Un show grotesc, plin de știri false, atacuri la persoană, filări, înscenări pentru a acoperi dezastrul în care Bucureștiul poluat și ruinat este scufundat.

Când spun “dezastru”, mă refer la: lipsa apei calde; mult promisa “revoluție în trafic” care nu există; „park & ride la fiecare intrare în București” care nu există; amplasarea de centrale noi de producere a energiei termice care să-i deservească pe bucureștenii din Colentina, Doamna Ghica, Pantelimon, care nu există; companiile municipale “fantomă” (cu angajați pe linie de partid), care sunt pe pierdere; banii bucureștenilor ajunși la trusturi de presă pentru campanii de imagine ale Primăriei București”, spune Radu Mihaiu.

ADVERTISING

Bucureștiul este într-o degradare galopantă în ultimii 4 ani, iar Sectorul 2 este unul din cele mai afectate sectoare. Pe lângă lipsa apei calde de luni bune de zile, deși suntem în plină pandemie, Sectorul 2 este cel mai murdar și cel mai poluat sector din București.

”Să știți că mizeria și poluarea, ce sufocă locuitorii sectorului 2, sunt efectele directe ale corupției. Sectorul 2 este „gazdă primitoare” de vreo 20 ani a mai multor  firme, ce dețin monopoluri benefice pentru foști sau actuali politicieni PSD-UNPR (sau apropiați ai acestora) cablate la banii publici.

Firma de partid PSD-UNPR, Supercom, a cărui acționar, fost senator PSD Ilie Ciuclea, este un apropiat al primarului cu 4 mandate Onțanu, dovedit de Instanță că a luat mită. O firmă fără licență în Sectorul 2, cu un contract semnat prin anii ’90, la care s-au adăugat 57 de acte adiționale ilegale până în prezent. Fapte întâmplate în mandatele lui Onțanu, Toader și D.C. Popescu, pe care le-am inclus într-un denunț penal la DNA, căci s-au făcut plăți ilegale în perioada 2014-2019.

Acum, cu câteva zile înainte de alegeri, corupția pesedistă mai vrea să dea un tun: 24 milioane lei pentru Supercom. Costul salubrizarii în Sectorul 2 pe 2020 devine mai scump cu 20% comparativ cu anul trecut: 187,165 milioane lei versus 156 milioane lei în 2019. Așadar, mizeria din sector este efectul direct al corupției.

ADVERTISING

Și vorbind despre cotele alarmante de poluare, și acestea se datoreaza unei realități: Sectorul 2 are cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor. Spațiile verzi sunt fie abandonate, fie transformate în gropi de gunoi. Copacii sunt toaletați excesiv, ciopârțiți sau efectiv betonați. Avem prea puține parcuri de sector – prost întreținute sau transformate în spații de bâlciuri și talciocuri. Aliniamentele stradale sunt degradate, iar străzile sunt încinse de soare și înecate în praf, în loc să fie acoperite de bolți verzi”, spune Radu Mihaiu.

 Administrația Domeniului Public are un buget generos, însă percepția generală a cetățenilor este că, aceasta instituție din subordinea Primăriei  este prea mult axată pe risipirea banului public în proiecte de distrus copaci, borduri peste borduri, schimbat locuri de joacă în perfectă funcțiune, în servicii de pază, ce se dovedesc inutile etc. 

”Într-adevăr, ADP Sector 2, o instituție în subordinea fostului viceprimar PSD, D.C. Popescu, n-a avut niciun plan de amenajare de spații noi, cu toate că, Sectorul 2 are și o resursă naturală incredibilă – salba de lacuri. Trist, dar niciunul nu este amenajat, ci sunt depozite ilegale de gunoaie. În schimb, ADP este o instituție „expertă” în achiziții directe, fără negociere sau în clasica tactică de corupție: spargem o achizitie în bucăți mici pentru încredințare directă. Însă, cel mai tragic, rămâne totuși, tunul dat pe ultima sută de metri de administrația PSD: Planul Urbanistic Zonal, făcut la comanda Primăriei Sectorului 2, votat în Consiliul General. Acest PUZ este ilegal.

ADVERTISING

Terenuri încadrate drept spații verzi acum sunt transformate în terenuri construibile, ceea ce este o încălcare flagrantă a legii. Proiecte respinse de nenumărate ori băgate din nou “pe sub ușă”. Sau  construcții pe malurile lacurilor fără vreun regim de înălțime.

Cu toate acestea, Firea, PSD și aliații lor au votat acest PUZ, un tun imobiliar, dar o lovitură grea dată Bucurestiului, și mai ales Sectorului 2, ce va pierde 30 de hectare de spațiu verde - nu întâmplător în zone extrem de scumpe pe piața imobiliară. 

Am analizat împreună cu colegii mei urbaniști și am descoperit unul dintre marii beneficiari ai acestui troc: controversatul om de afaceri Manochehr Saadati Sohi, care deține cel puțin 4 terenuri a căror valoare a explodat după votul de la Primăria Capitalei:

1.Teren la intersecția Petricani cu Fabrica de Glucoza, 

2.Teren Baza Radet, 

3.Teren zona Parc Verdi, 

4.Teren fosta Fabrică Antefrig. 

Acest om de afaceri s-a specializat în achiziționarea de terenuri controversate, cu probleme litigioase, care prin „pile” sus puse prin primării și prin partide, transformă terenurile în „mari investiții imobiliare”. Numit „Groparul Antrefrig”, Manouchehr a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe exproprieri de milioane de euro în cele mai scumpe zone imobiliare din București.

În urma acestui PUZ Sector 2, domnul Manouchehr primește drept de construire de peste 500.000 de metri pătrați (documentat) sau 1.000.000 de metri pătrați (pe surse) în cele mai bune zone ale Bucureștiului, unde metrul pătrat construit poate ajunge chiar la 2000 de euro”.

Soluțiile propuse de Radu Mihaiu împreună cu candidații la Consiliul Local legate de spațiile verzi duc spre un sector mai verde, mai civilizat, în care să-ți facă plăcere să trăiești și să petreci timp de calitate cu familia.

Printre angajamente se numără: reamenajarea malurilor salbei de lacuri cu zone de promenadă, piste de bicicletă, spații de picnic și făcut sport, amenajarea parcurilor Verdi și Sticlăriei, revitalizarea parcurilor existente cu spații de socializare și culturalizare pentru toate vârstele, demararea programului „Nicio stradă fără boltă verde”, identificarea și revitalizarea spațiilor verzi private abandonate și încurajarea plantării de copaci pe acestea, crearea unei rețele de monitorizare a poluării în colaborare cu Universități, ONG-uri din domeniu, producători de echipamente de monitorizare pentru o cartografiere corecta a nivelului de poluare.

După 30 de ani de gogoși vândute în campanii electorale, vedem cu ochii noștri că Sectorul 2 este în urmă când vine vorba de un trai civilizat: să ai cu ce să te speli, să nu trăiești printre gunoaie, să nu înghiți doar praf și gaze de eșapament. De 30 de ani, asistăm la tunuri date din bani publici, dar cetățenii nu sunt neputincioși. Votul este puterea fiecăruia de a penaliza corupția și hoția din bani publici, iar acum chiar au o opțiune. Și eu și colegii mei candidați USRPLUS venim din rândul lor, trăim și aici ne creștem copiii. De aceea e important votul de pe 27 septembrie.

Radu Mihaiu, candidatul dreptei unite la Primăria Sectorului 2

Radu Mihaiu, candidat PNL-USR-PLUS la Primăria Sector 2: Avantajul meu major este că nu sunt dator nimănui și am libertatea să fac ceea ce trebuie. Să schimb cu totul fața administrației și să scot hoții din primărie - interviu din fața barierei Petricani

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 2: Avem de zece ori mai multe mașini ca locuri de parcare (P) Interviu video

Vlad Voiculescu: Orice vot pentru Nicușor Dan și USR-PLUS este un vot pentru o schimbare profundă pe care o promitem și o vom realiza după 27 septembrie. Orice vot pentru Traian Băsescu este fix un vot pentru Gabriela Firea - Interviu video


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇