Avem bugetul înainte de Crăciun, dar cu surprize neplăcute pentru bugetari (Surse Spot)

Avem bugetul înainte de Crăciun, dar cu surprize neplăcute pentru bugetari (Surse Spot)

Guvernul României va finaliza bugetul pe 2022 cel târziu vineri, iar lunea viitoare proiectul merge în Parlament, unde aleșii trebuie să-l aprobe rapid, dacă nu vor să stea și de Crăciun la muncă, potrivit unor surse guvernamentale, astfel că există toate șansele să avem bugetul votat pe 23 decembrie.

Următoarea ședință de Guvern este programată pentru miercuri, însă nu sunt gata toate detaliile, astfel încât premierul va convoca o altă ședință vineri, potrivit surselor noastre, în care va fi gata bugetul de stat pe 2022.

ADVERTISING

Mai departe, acesta va fi pus imediat în dezbatere publică, peste weekend, ca luni să fie aprobat și să intre imediat în comisiile de specialitate din Parlament, să primească rapid avizele, iar până pe 23 decembrie cel târziu să fie votat în plen.

Pentru bugetari, veștile nu sunt deloc plăcute. Astfel, potrivit surselor noastre, în 2022 nu se vor mări deloc salariile bugetarilor, cu excepția personalului sanitar auxiliar, unde vor fi acceptate unele mariri, dar profesorii, funcționarii și alte categorii de bugetari nu vor primi bani în plus.

ADVERTISING

De asemenea, va fi prorogată din nou legea privind pensiile speciale ale primarilor, care trebuia să intre în vigore de la 1 ianuarie, astfel că nici aceștia nu vor primi bani în plus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇