Boris Johnson scrie că Netanyahu se poate să-i fi plantat un microfon în baie

Boris Johnson scrie că Netanyahu se poate să-i fi plantat un microfon în baie

Fostul premier britanic Boris Johnson susține că echipa sa de securitate a descoperit un dispozitiv de ascultare în baia personală din biroul său de ministru de Externe, după o vizită a premierului israelian Benjamin Netanyahu în 2017.

Presa locală nu se mai satură de poveștile fostului premier britanic. După ce a afirmat că Elisabeta a II-a suferea de cancer osos, „BoJo” împărtășește o anecdotă despre șeful guvernului israelian.

Informația inedită apare în viitoarele sale memorii, „Unleashed", care vor fi publicate pe 10 octombrie, conform The Telegraph.

ADVERTISING

Johnson relatează că Netanyahu a folosit toaleta sa privată în timpul vizitei oficiale. „Poate fi sau nu o coincidență, dar mi s-a spus mai târziu, când făceau o verificare de rutină pentru bug-uri, că au găsit un dispozitiv de ascultare în colțurile mici", scrie fostul premier în cartea sa.

Fără a acuza direct pe cineva, Johnson lasă loc pentru interpretări, menționând că toaleta sa semăna cu cea a „unui club londonez șic" și că Netanyahu a stat acolo „o vreme".

The Telegraph amintește că, în aceeași perioadă, „Israelul a fost acuzat că a instalat dispozitive de ascultare la Casa Albă", fără a face o legătură directă între cele două incidente.

ADVERTISING

Johnson a refuzat să ofere mai multe detalii despre acest episod, declarând pentru The Telegraph că „tot ceea ce trebuie să știe se află în această carte".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇