BEC anulează alegerile pentru o primărie din Caraș Severin. Candidatura celui clasat pe primul loc a fost declarată nulă

BEC anulează alegerile pentru o primărie din Caraș Severin. Candidatura celui clasat pe primul loc a fost declarată nulă

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus anularea alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin şi reluarea scrutinului.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma, votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne.

Mai exact, BEC a constatat că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD-Pro România deşi anterior Tribunalul Caraş Severin respinsese candidatura social-democratului, întrucât documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii.

ADVERTISING

Alegerile vor fi reluate la 11 octombrie.

Situația a fost reclamată de PNL

PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă au reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.

ADVERTISING

Potrivit datelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce candidatul liberal Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre alegători.

După numărarea voturilor, BEC a constatat nulitatea candidaturii candidatului PSD şi Pro România pe motiv că există o decizie a Tribunalului Caraş Severin în acest sens.

ADVERTISING

Decizia magistraţilor a fost luată din cauză că documentul care reprezintă candidatura lui Torma nu a fost contrasemnat de conducerea organizaţiilor locale ale PSD şi Pro România, aceasta fiind, de altfel, cerinţă de fond prevăzută de lege.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇